Politika

Nacionālais bloks vēlas padzīt krievu valodu no viesnīcām un restorāniem Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālais bloks piedāvājis grozījumus ar mērķi pasargāt darbiniekus, kuriem būs tiesības apkalpojošajā sfērā ar Latvijas iedzīvotājiem sarunāties tikai latviski.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izstrādā grozījumus, kuri ļaus apkalpojošajā sfērā strādājošajiem nesarunāties krievu valodā, paziņoja partijas līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars telekanāla LNT pārraidē "900 sekundes".

Pēc Dzintara vārdiem, izstrādājamie Darba likuma grozījumi palīdzēs latviešu jauniešiem iekārtoties darbā. Patlaban, politiķis atzīmēja, to esot grūti izdarīt krievu valodas zināšanu nesamērīgo prasību dēļ.

Politiķis atzina, ka valodas esot jāprot, taču šajā gadījumā runa ir nevis par svešvalodu zināšanām kopumā, bet gan par konkrētu valodu, kuras nesēji cenšoties to padarīt par otro valsts valodu.

Latviešu tautas kostīmos tērpti mākslinieki ar valsts karogu - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nacionālā apvienība gatavojas vadīt balli Latvijas politikā

Šobrīd viesnīcu un restorānu biznesā, tirdzniecībā un vairākās citās nozarēs krievu valodas prasme ir viena no galvenajām prasībām. Latviju joprojām apmeklē liels skaits tūristu no Krievijas, un prasme sarunāties viņu dzimtajā valodā garantē: apmierinātie viesi atgriezīsies un samaksās naudu.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) konsekventi popularizē tēzi par atteikšanos no krievu valodas Latvijā. Nacionālais bloks sadarbībā ar Izglītības un zinatnes ministriju apņēmies izstrādāt likumu grozījumus par izglītības sistēmas pāreju pie mācībām latviešu valodā. Koalīcija jau principiāli apstiprinājusi šo IZM plānu. Tāpat Nacionālā apvienība iestājas pret Latvijas pilsonības piešķiršanu valsts teritorijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem.

Nacionālās apvienības cīņa pret krievu valodu rit ne tikai no Saeimas tribīnes vien. Šī gada februārī Nacionālā apvienība organizēja konkursu jauniešiem "Aicini amatpersonu runāt latviski!" Konkursa dalībnieki tika lūgti atsūtīt darbu vienā no vairākiem formātiem: eseja vai atklāta vēstule amatpersonai, sociālais plakāts, video ieraksts vai audio materiāls. Uzvarētājiem tika apsolīta balva 50-300 eiro apmērā.     

Ziņu lente
0