Latvijas Krievu kopiena publicējusi atklātu vēstuli premjerministram

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasMācību grāmatas krievu skolām
Mācību grāmatas krievu skolām - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrisko organizāciju aktīvisti aicina premjerministru Māri Kučinski aizstāvēt mazākumtautību skolas, kā tas notiek plaukstošajās valstīs Rietumeiropā.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Latvijas krievu sabiedrisko organizāciju pārstāvji atklātā vēstulē vērsušies pie premjerministra Māra Kučinska, vēsta Mixnews.lv.

Vēstuli parakstījuši Krievu skolu aizsardzības štāba, Latvijas Krievu savienības, Latvijas Cilvēktiesību komiteja, Krievu biedrība Latvijā, Pilsoņu un nepilsoņu savienības, Latvijas Krievu kopienas, biedrības "Dzimtene" un Latvijas antinacistu komitejas pārstāvji.

Школа - Sputnik Latvija
Izglītības reforma: Daugavpils nebaidās, Rēzekne baidās

Aktīvisti aicināja premjeru apturēt mazākumtautību izglītības likvidāciju un garantēt krievu un citu valodu izmantošanu vispārizglītojošo priekšmetu pasniegšanai.

Vēstules autori atzīmēja, ka premjerministra postenī būdams Kučinskis ir centies izvairīties no nacionālo attiecību saasināšanās. Visus pēdējos gadus Latvijas sabiedrībā valdījis miers, kas padarījis valsti pievilcīgāku investīcijām un ekonomiskajai stabilizācijai, teikts vēstulē.

Jo lielāku neizpratni radījis lēmums sagraut trauslo mieru, pakļaujoties Nacionālās apvienības nacionālradikāļu šantāžai, atbalstīt vienu no daudzajām haotiskajām reformām, ko regulāri ierosina izglītības ministrs Kārlis Šadurskis, kurš sācis populistiskas sacensības ar Nacionālo apvienību lēmumā par mācībām tikai latviešu valodā Latvijas mazākumtautību skolās, norāda vēstules autori.

В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Braucam prom: vecāki nav gatavi latviskot bērnus

Viņi uzskata, ka apstākļos, ja izglītība būs pieejama tikai latviešu valodā, skolēniem būs vēl grūtāk iegūt zināšanas, un mācību rezultāti vēl vairāk pasliktināsies salīdzinājumā ar latviešu skolu absolventu rezultātiem.

Vēstules autori atgādināja politiķim, ka vienīgā valsts, kas iznīcina mazākumtautību izglītību, ir ekonomiskās krīzes un vardarbības pārņemtā Ukraina, savukārt plaukstošas valstis, piemēram, Somija, Beļģija un Luksemburga, gluži pretēji, atbalsta daudzvalodību izglītības sistēmā.

Atklātā vēstule premjerministram publicēta ar mērķi atspoguļot krievu sabiedrības viedokli pirms protesta mītiņa, kas notiks pie IZM 23. oktobrī pl. 12.00.

Ziņu lente
0