Politika

Ušakovs: "Saskaņai" vairs nav līguma ar "Vienoto Krieviju"

© Foto : Рижская думаNils Ušakovs
Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas centra" un "Vienotās Krievijas" vienošanās par sadarbību, kas tika parakstīta 2009. gadā, zaudējusi spēku, informēja "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Partijas "Saskaņa" un Krievijas prezidenta Vladimira Putina partijas "Vienotā Krievija" sadarbības līgums ir zaudējis spēku, intervijā Latvijas televīzijai pastāstīja "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Saskaņas centra" un "Vienotās Krievijas" vienošanās par sadarbību tika parakstīta 2009. gadā Sanktpēterburgā. "Saskaņas centra"  vārdā to parakstīja Saeimas francijas vadītājs Jānis Urbanovičs, "Vienotās Krievijas" vārdā — padomes priekšsēdētājs Boriss Grizlovs.

Cпикер парламента Латвии депутат Иварс Зариньш - Sputnik Latvija
"Saskaņas" vienošanās ar "Vienoto Krieviju" svarīga Latvijas krievu vairākumam

Ušakovs paskaidroja, ka 2015. gadā viņa partija pievienojusies Eiropas sociālistu partijai (PES), kas tradicionāli veido attiecības ar trešajām personām centralizētā kārtībā, tāpēc "Saskaņas" vadība informējusi "Vienoto Krieviju" par to, ka sadarbības vienošanās zaudējusi spēku.

Nils Ušakovs pastāstīja arī to, ka vienošanās ar Putina partiju bija instruments, kas ļāva uzlabot attiecības ar Krieviju un atsevišķiem tās reģioniem, taču kopš savstarpējo sankciju ieviešanas vienošanās zaudējusi jēgu.

Jau šī gada vasarā "Saskaņas" frakcijas deputāts Ivars Zariņš nosauca "Saskaņas" līgumu ar "Vienoto Krieviju" par svarīgāko vienošanos pēc līguma ar NATO.

Politologjs Filips Rajevskis paskaidroja, ka partija veic iepriekšējos pasākumus, lai pretendētu uz vietu valdībā pēc Saeimas vēlēšanām. Līdz šim līgums ar Putinu tika minēts kā formāls iemesls tam, kāpēc virkne politisko spēku parlamentā atteikusies sadarboties ar "Saskaņu".

Tiesa, politologs neuzskata, ka "Saskaņa" pārtrauks neformālās attiecības ar Krievijas politisko eliti. 

Ziņu lente
0