Politika

"Saskaņas" vienošanās ar "Vienoto Krieviju" svarīga Latvijas krievu vairākumam

© Foto : SaeimaCпикер парламента Латвии депутат Иварс Зариньш
Cпикер парламента Латвии депутат Иварс Зариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām vairums Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju atbalsta Putina politiku, līgums, kurš noslēgts starp partijām, ļauj tās konsolidēt.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem līgums starp "Saskaņu" un partiju "Vienotā Krievija" ir pats svarīgākais uzreiz pēc vienošanās ar NATO, teica telekanāla RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs" Saeimas "Saskaņas" frakcijas deputāts Ivars Zariņš, vēsta Vesti.lv.

Nacionālā bloka deputāts Aleksandrs Kiršteins - Sputnik Latvija
Kiršteins: Putinam nav vajadzīga "Saskaņas" partija

Pēc viņa pārliecības, iedzīvotājiem būtu jānovērtē smaga nasta, ko, pēc viņa viedokļa, uzņēmusies partija, nevis pārmest tai.

""Saskaņa" ar to nes tādu reāli smagu nastu, lai nodrošinātu stabilitāti šajā valstī, un tas būtu tomēr jānovērtē," — paziņoja Zariņš.

Pēc viņa vārdiem, pastāv politiskie spēki, kuri noslēgtās vienošanās kritiku izmanto sava elektorāta palielināšanai, taču tas nenākot par labu sabiedrībai. Tuvojas vēlēšanas, un aug kārdinājums izmantot šo kārti, taču rezultātā cietīs katrs latvietis.

Zariņš uzskata, ka sabiedrībai trūkst konstruktīvas diskusijas par vienošanos starp abām partijām.

"Tas ir apmēram tā, ka tu redzi, ka dakteris tev nāk klāt ar skalpeli, un saki "viņš mani taisās nogalināt". Bet patiesībā tas notiek, lai glābtu tavu dzīvību." — uzskata Zariņš.

Tāpat politiķis paskaidroja, ka vienošanās tika parakstīta laikā, kad Latvijā bijis daudz krievu politisko spēku ar daudz radikālākiem uzskatiem. Savukārt pateicoties šim līgumam izdevās savākt visus, kuri atbalsta krievvalodīgo kopienu "Saskaņas" paspārnē.

Taču tiklīdz šis līgums tiks lauzts, uzreiz sāksies radikalizācija, pārliecināts Zariņš. It īpaši ņemot vērā, ka aptaujas rezultāti liecina: 60% krievvalodīgo atbalsta Putina politiku.

Ziņu lente
0