Nepabeidzi laikus remontdarbus Rīgā – atdod naudu bērniem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vieglprātīgie Rīgas būvētāji, kuri neiekļaujas visos ielu remontdarbu termiņos, "uzdāvināja" vietējiem bērneļiem spēļu laukumu gandrīz 30 tūkstošu eiro vērtībā.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Par naudu, kura saņemta soda maksājumos par nepabeigto Rīgas centrālo ielu remontdarbiem, uzbūvēs bērnu laukumu, pastāstīja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā.

Tāpat Ušakovs paziņoja, ka būvētājus sodīs arī par nekvalitatīviem ielu remontdarbiem.

Iepriekš tika ziņots, ka Rīgas dome sākusi sodīt ceļa remontētājus par laikā nepabeigtiem ielu remontdarbiem. Saskaņā ar plānu, remontdarbiem Brīvības ielā un Krišjāņa Valdemāra ielā bija jābūt pabeigtiem 17. septembrī, taču tā kā remontdarbi vēl joprojām turpinās, pilsētas varas iestādes likušas remontdarbu izpildītāja kompānijai A.C.B samaksāt 7 tūkstošus 400 eiro par katru termiņa pagarināšanas dienu.

Tādējādi, 1. oktobrī kopējā uzkrātajai soda naudas summai vajedzētu sastādīt 103 tūkstošus 600 eiro. Šodien A.C.B jau ir parādā pilsētas kasei 37 tūkstošus eiro.

Школьный класс. - Sputnik Latvija
Demogrāfijas bedre: Latvijā kļūst arvien mazāk skolēnu

Mērs pastāstīja, ka jaunais bērnu laukums, kurš tiks uzbūvēts par sodos iekasēto naudu, atradīsies Zirņu un Laktas ielu rajonā pie Krišjāņa Valdemāra ielas. Ušakovs tāpat atzīmēja, ka šie ceļu remontdarbi nav pēdējie Rīgā un "sodi šajā sezonā kalpos par atgādinājumu par termiņiem nākamvasar".

Ceļu būvētāji augusta beigās jau saņēma 25 sodus no pilsētas varas iestādēm par nepilnībām satiksmes organizēšanā uz ielām. Toreiz mērs sūdzējās par negodprātīgu ceļu strādnieku attieksmi pret remontu un viņu neorganizētību.

Tāpat Ušakovs paziņoja, ka nākamgad pie Rīgas ielu remontdarbiem ķersies jau maijā, nevis vasarā, kā tas notika šogad.

Ievilkušais kapitālais Rīgas remonts jau beidzies ar Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha atstādināšanu, kuru augustā atstādināja no amata par to, ka viņš nespēja tikt galā ar saviem pienākumiem un iekļauties remontdarbu sākuma un beigu termiņos.    

Ziņu lente
0