Daugavpils vicemērs: pilsētas lidosta ir izlaupīta

CC BY 3.0 / Prokur / Daugavpils Airfield in 2012(cropped image)Даугавпилсский международный аэропорт
Даугавпилсский международный аэропорт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pilsētas vicemēra, "Mūsu partijas" deputāta Aivara Zdanovska vārdiem, Daugavpils lidostā ganās kazas un govis, aug zāle un tā atvēršanai būs nepieciešama "traka nauda".

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Atjaunot Daugavpils lidostu pilsētai nebūtu iespējams pat ar galvaspilsētas budžetu, paziņoja vicemērs Aivars Zdanovskis.

"Atvērt lidostu ir nereāli. Protams, ja tas izdotos, tas būtu ļoti labi pilsētas attīstībai. Taču tas, kas tur noticis… lidosta ir vienkārši izlaupīta. Tur kazas un govis ganās, aug zāle un nekādas iespējas kaut ko izdarīt. Lai to atvērtu, ir nepieciešama traka nauda. Neviena pilsēta, neviens budžets to nepavilks. Varbūt, pat Rīgas budžets to nepavilktu," — citē viņa vārdus "Naša gazeta".

Daugavpils starptautiska lidosta - Sputnik Latvija
Daugavpils lidostu neizdosies atjaunot

Iepriekšējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš paziņoja, ka Daugavpils starptautiskās lidostas attīstības projektu plānots iesaldēt un tai nemeklēs jaunu vadītāju.

Pirms tam, savā pirmajā preses konferencē mēra amatā Elksniņš piedāvāja bijušajam pilsētas mēram, un esošajam deputātam Jānim Lāčplēsim kļūt par vietējās lidostas valdes priekšsēdētāju. Šis piedāvājums bija aizvainojošs uzreiz divu iemeslu dēļ: mēra laikos Latgales partijas līderis Lāčplēsis vairākkārt solīja, ka lidosta atjaunos darbu, savukārt kļūt par valdes priekšsēdētāju viņš varētu tikai, ja būtu nolicis savu deputāta mandātu.

Iepriekš Lāčplēsis vairākkārt paziņojis par lidostas atdzimšanu Daugavpilī. Pirms 2017. gada vēlēšanām viņš noteica tās atvēršanas termiņus – pēc četriem gadiem.

Augustā "Mūsu partijas" frakcijas vadītājs Daugavpils domē Rihards Eigims un partijas deputāti Igors Prelatovs un Aivars Zdanovskis atcēla koalīcijas līgumu ar "Saskaņu", pateicoties kuram Elksniņš arī ieņēma mēra amatu jūnijā. Trīs deputāti aizgāja pie Elksniņa priekšgājēja Lāčplēša.

Ziņu lente
0