Politika

Ušakovs: Elksniņš varētu saglabāt Daugavpils mēra posteni

© Foto : Рижская думаМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs paudis, ka viņa partijas biedrs Andrejs Elksniņš varētu atgriezties Daugavpils mēra postenī, lai arī šosestdien tiks izskatīts jautājums par viņa atstādināšanu.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Andrejam Elksniņam jābūt aktīvākam un jāvienojas par sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem, lai politiķim rastos iespēja saglabāt Daugavpils mēra posteni, pastāstīja Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs LTV raidījumā "Rīta panorāma".

"Viena lieta ir uzvarēt vēlēšanās, otra — iegūt mēra amatu, bet trešā — noturēt koalīciju," — teica Ušakovs.

Elksniņa ievēlēšana Daugavpils mēra postenī bija liela "Saskaņas" uzvara, un partijai pēc pašvaldību vēlēšanām izdevās ne tikai saglabāt pozīcijas Rīgā un Rēzeknē, bet arī iegūt varu otrajā lielākajā Latvijas pilsētā. Taču tādu stāvokli neizdevās saglabāt ne simt dienas.

Daugavpils dome - Sputnik Latvija
Koalīcijas šķelšanās Daugavpilī: "Mūsu partija" aizgājusi pie iepriekšējā mēra

Pagājušonedēļ "Mūsu partijas" frakcijas vadītājs Daugavpils domē Rihards Eigims publiski paziņoja, ka lauž koalīcijas līgumu ar "Saskaņu", kas tika parakstīts pirms nepilniem trim mēnešiem.

Nākamajā dienā Eigims un "Mūsu partijas" deputāti Igors Prelatovs un Aivars Zdanovskis informēja, ka parakstījuši koalīcijas līgumu ar Latgales partiju, ko vada bijušais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis. Daugavpils dome partiju pārstāv seši deputāti, tātad jaunā koalīcija — 9 deputāti — saņēmusi vairākumu (pilsētas domē strādā 15 deputāti).

Ušakovs, kurš apmeklēja Daugavpils domi pērnā gada jūlijā, pēc krīzes Daugavpilī uzaicināja Elksniņu apmeklēt Rīgas domi un novēlēja viņam apņēmību cīņā.

"Pašlaik es vēl neteiktu, ka Andrejs Elksniņš nākamnedēļ vairs nebūs Daugavpils mērs," — teica Ušakovs intervijā un piebilda, ka nevar droši teikt, ka Elksniņš netiks ievēlēts atkārtoti.

Tālākie notikumi vairs nav ilgi jāgaida: Daugavpils domes ārkārtas sēde, kurā tiks risināts jautājums par Elksniņa atstādināšanu no amata, notiks 2. septembrī.

Ziņu lente
0