Politika

Koalīcijas šķelšanās Daugavpilī: "Mūsu partija" aizgājusi pie iepriekšējā mēra

© Foto : DaugavpilsDaugavpils dome
Daugavpils dome - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils domes koalīcija nepastāvējusi par trīs mēnešus – "Mūsu partijas" priekšsēdētājs Rihards Eigims tiešajā ēterā aizgāja no esošā pilsētas mēra Andreju Elksniņa pie viņa priekšteča.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Mūsu partijas priekšsēdētājs Rihards Eigims paziņoja par izstāšanos no koalīcijas ar "Saskaņu" Daugavpils pilsētas domē, ziņo Gorod.lv.

Koalīcijas līgums starp abām partijām tika parakstīts šā gada vasarā pēc pašvaldību vēlēšanām, kurās "Saskaņa" saņēmusi Daugavpils pilsētas domē 5 mandātus, " Mūsu partija" — 4. Pateicoties tam, par Daugavpils mēru kļuva Andrejs Elksniņš, bet par viņa vietnieku — Eigims.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Andrejs Elksniņš: es nestrādāšu ar cilvēkiem, no kuriem sagaidu naža dūrienu mugurā

Latgales partija, kas sarakstu vadīja iepriekšējais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, vēlēšanās ieguvusi 6 mandātus, bet palika opozīcijā.

Pirms kāda laika parādījās informācija, ka Eigims tikās ar Lāčplēsi, informāciju par dalību šīs tikšanās apstiprināja Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Saeimā Augusts Brigmanis.

Elksniņš tomēr sacīja, ka viņam esot grūti iedomāties koalīciju starp diviem bijušajiem pilsētas mēriem, kas priekšvēlēšanu kampaņas laikā viens otru vainoja noziegumos, un paziņoja, ka koalīcija esot stabila ar Eigimu vai arī bez viņa.

"Mūsu partija" jau paziņojusi, ka sadarbosies ar Latgales partiju un Lāčplēsi. Pēdējais savukārt sacīja, ka negrasoties pretendēt uz mēra krēslu.    

Ziņu lente
0