Rinkēvičs nosauca galveno problēmu, kura saistīta ar mācībām "Rietumi 2017"

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu ministrijas vadītājs atzīmēja, ka mācībām "Rietumi 2017" trūkst caurredzamības, taču tie netiek uztverti kā tieši kara draudi.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs uzskata par galveno "Rietumi 2017" mācību problēmu caurredzamības trūkumu, vēsta mixnews.lv.

Par to iestādes vadītājs paziņoja ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru tikšanās laikā Oslo.

Viņš aicināja turpināt dialogu NATO-Krievija.

Jk-130 nosēžas uz autoceļa šosejas aerodroma posma - Sputnik Latvija
Sākas gatavošanās darbi "Rietumi 2017" mācībām

Pēc Rinkēviča vārdiem, gaidāmais Krievijas un Baltkrievijas savstarpējo mācību "Rietumi 2017" mērogs, scenārijs un attālums no Latvijas rada zināmu saspringumu.

Turklāt, viņš atzīmēja, ka mācības netiek uztverti kā tieši draudi, tostarp sabiedroto militārās klātienes dēļ.

Stratēģiskās Krievijas un Baltkrievijas mācības "Rietumi 2017" norisināsies no 14. līdz 20.septembrim Baltkrievijas teritorijā ar apmēram 13 tūkstošu militārdienējošo dalību, no kuriem 3 tūkstoši būs Krievijas Bruņoto spēku pārstāvji. Krievija tāpat sniegs gandrīz 280 tehnikas vienību un ne mazāk kā 25 lidaparātu.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins paziņoja, ka tās ir parastas plānveida mācības, no kurām nav jēgas baidīties.

"Tā nav agresija, kā to traktē atsevišķas valstis… Es vispār neredzu jēgu to apspriest vai arī baidīties. Viss būs kā parasti atvērti un draudzīgi, " teica Fomins.

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija iepriekš paziņoja, ka uz savstarpējām Baltkrievijas  un Krievijas mācībām "Rietumi 2017" ir uzaicināti septiņu valstu novērotāji, tostarp no Latvijas, kā arī uzaicinātas vairākas starptautiskas organizācijas.

Latvija plāno nosūtīt uz mācībām trīs novērotājus.    

Ziņu lente
0