Politika

Par jauno Latvijas vēstnieku Krievijā kļūs pastāvīgais pārstāvis NATO

© AFP 2023 / ILMARS ZNOTINSMāris Riekstiņš
Māris Riekstiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astra Kurme, līdzšinējā ārkārtējā un pilnvarotā Latvijas Republikas vēstniece Maskavā, dodas diplomātiskajā dienestā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

RĪGA, 12.augusts — Sputnik. Par Latvijas vēstnieku Krievijā norīkots Latvijas Ārlietu ministrijas ģenerālais inspektors, pastāvīgais Latvijas pārstāvis NATO, bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, vēsta Mixnews.lv.

Kā var spriest pēc Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa dienas kārtības, valsts vadītājs iesniegs Riekstiņam akreditācijas vēstuli 17.augustā.

VL!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars - Sputnik Latvija
Dzintars paziņojis tikšanās nosacījumus ar Krievijas vēstnieku

Līdzšinējā Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme kļūs par Latvijas vēstnieci Apvienotajos Arābu Emirātos.

Kurme ieņēma Latvijas diplomātiskās misijas vadītājas amatu Maskavā kopš 2013.gada. Latvijas ĀM strādā kopš 1993.gada, no 2001. līdz 2004.gadam ieņēma Latvijas ĀM ES departamenta direktores amatu, kopš 2006.gada bijusi Latvijas vēstniece Itālijā, un kopš 2013.gada — Latvijas vēstniece Krievijas Federācijā.

Ar ko pazīstam Māris Riekstiņš

Maŗis Riekstiņš strādā Latvijas ĀM kopš 1992.gada, iepriekš atradās Austrumeiropas departamenta vadībā, bija ĀM valsts sekretāra vietnieks. Kopš 1993.gada 11 gadus ieņēmis Latvijas ĀM valsts sekretāra amatu. Vadījis Latvijas delegāciju pārrunās par jūras robežas demarkāciju ar Lietuvu un Igauniju.

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš - Sputnik Latvija
Latvija varētu nomainīt vēstnieku Krievijā pret bijušo ārlietu ministru

No 2002. līdz 2004.gadam bijis Latvijas delegācijas vadītājs pārrunās par iestāšanos NATO. 2004.-2007.gadā — Latvijas vēstnieks ASV, kopš 2006.gada. apvienotais vēstnieks arī Meksikā.

2007.gadā Riekstiņš atgriezās Latvijā, kur ieņēma premjerministra Aigara Kalvīša kancelejas priekšnieka amatu. Tajā pašā gadā tika izvirzīts Tautas partijā kā kandidāts Latvijas prezidenta amatam, taču pēc mēneša viņa kandidatūra tika atcelta.

2007.gada beigās tika norīkots par Latvijas ārlietu ministru, vadīja ĀM līdz 2010.gadam. Kopš 2011.gada viņš ir Latvijas pārstāvis NATO.    

Ziņu lente
0