Dzintars paziņojis tikšanās nosacījumus ar Krievijas vēstnieku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā bloka līderis paziņojis, ka negrasās tikties ar Krievijas pārstāvi, kamēr Krima netiks atdota Ukrainai.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Jaunais Krievijas vēstnieks Jevgeņijs Lukjanovs pagaidām nav vienojies par tikšanos ar divu koalīcijas frakciju pārstāvjiem — "Vienotība" un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK, ziņo Mixnews.lv.

Tajā pašā laikā Krievija vēstnieks jau ir ticies ar opozīcijas frakcijas "Saskaņas" vadītāju Jāni Urbanoviču un Zaļo un zemnieku koalīcijā iekļautās frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani.

Savukārt VL!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars un "Vienotības" frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa paziņoja, ka pagaidām vēstnieks nav informējis par nodomu tikties ar viņiem.

Лиепая - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks iepazinies ar Liepāju

Uz jautājumu, vai frakcija vispār plāno tikšanos ar Krievijas vēstnieku, Dzintars, izsakot savu personīgo nostāju, paziņoja, ka "gatavs runāt ar Krievijas vēstnieku tikai tad, kad Krievija pārtrauks Krimas okupēšanu".

Lukjanovs tika akreditēts darbam Latvijā 7. februārī. Pēc tam viņš apmeklēja Saeimu iepazīšanās vizītē. Ar viņu tikās Mūrnieces vietnieks, parlamenta vicespīkeris, Gundars Daudze.

Saeimas priekšsēdētāja šajā dienā tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Jevgeniju Perebijni, kura, pēc Mūrnieces preses sekretāra vārdiem, bija iepriekš ieplānota.

Pēc Krievijas vēstnieka Lukjanova vārdiem, viņam ir žēl, ka neizdevās tikties ar Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci.

"Es atrodos Saeimā! Es varu tikai nožēlot, ka es netikos ar šo jauko dāmu. Taču mūsu saruna ar viņas vietnieku arī bija ļoti noderīga," — teica Lukjanovs.

Iepriekš Lukjanovs jau tikās ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un iesniedza akreditācijas vēstules Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim.

Ziņu lente
0