Viļums par nodokļu reformu: putra jau ir piedegusi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Juris Viļums paskaidrojis, kāpēc Latvijas Reģionu apvienība balsojusi pret nodokļu reformu.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Saeimas deputāts no Latvijas Reģionu apvienības Juris Viļums uzskata, ka jau rudenī valdība izvirzīs jaunus ierosinājumus nodokļu sistēmas jautājumā, vēsta mixnews.lv, atsaucoties uz radio Baltkom.

Pēc deputāta domām, jaunā nodokļu sistēma izveidota pārāk īsā laikā, tāpēc nebūs spējīga ilgi darboties bez izmaiņām.

"Visa šī reforma nākamgad savārīs putru. Lai arī citi kolēģi saka, ka putra var būt gan garšīga, gan veselīga, šajā gadījumā sistēma ir pārveidota tik ātri, ka diemžēl putra jau ir mazliet piedegusi," — teica Viļums.

Pēc deputāta domām, jaunā nodokļu sistēma nenostrādās ne gadu bez izmaiņām.

Tāpat politiķis atzīmēja, ka apšaubāmi šķiet premjerministra un finanšu ministres izteikumi par to, ka tuvākajos gados grozījumi nodokļu sistēmā nav paredzēti.

Alus - Sputnik Latvija
Alus darītāji brīdina: akcīzes paaugstināšana iznīcinās nozari

"Es tam neticu. Pirms pusgada mums teica, ka tiks izstrādāta jauna nodokļu sistēma, kurā viss būs paredzēts. Pusgads ir pagājis, norit nodokļu reforma, un mēs atkal dzirdam atrunas, ka ne visu bijis iespējams paredzēt," — uzsvēra Viļums.

Piektdien Saeima pieņēma likumu par nodokļu reformu galīgajā lasījumā.

Vērienīgākie grozījumi paredzēti likumā par iedzīvotāju ienākumu nodokli, solidaritātes nodokli, uzņēmumu peļņas nodokli, likumā par valsts sociālo apdrošināšanu un likumos par akcīzes nodokli. Tajā noteikti arī obligātās sociālās iemaksas no autoratlīdzības.

Saeimas Budžeta un finanšu komijas priekšsēdētājs, Saeimas deputāts no Zaļo un zemnieku savienības Jānis Vucāns uzskata, ka pēc nodokļu reformas ieviešanas dzīve Latvijā kļūs dārgāka.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš  nodokļu reformu raksturoja negatīvi — viņš norādīja, ka alkohola un degvielas akcīzes strauja palielināšanās radīs papildu problēmas ekonomikā.

Uzņēmējs uzsvēra, ka nodokļa likmes pieauguma rezultātā alkohola akcīze zaudēs konkurētspēju.

Ziņu lente
0