Šogad 53 cilvēkiem tika atņemts nepilsoņa statuss

© Sputnik / Sergey MelkonovПаспорт негражданина Латвии
Паспорт негражданина Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei ir tiesības atņemt nepilsoņa statusu ikvienam, kurš saņēmis citas valsts pasi, šogad nepilsoņa pase atņemta jau vairāk nekā piecdesmit cilvēkiem.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Nepilsoņa statuss Latvijā šogad tika atņemts 53 cilvēkiem, kuri neinformēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi par citas valsts pases saņemšanu, vēsta Mixnews.lv ar atsauci uz Latvijas Avīze.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Nepilsoņus skaita rudenī: Vējonis nāks klajā ar ierosinājumu

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāves Santas Jonātes vārdiem, sniegtie dati nav tieši, jo var gadīties, ka par dažiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ieguvuši jaunu statusu, iestādei nav zināms.

Pērn par citas valsts valstiskās piederības iegūšanu pārvaldei nepaziņoja 71 cilvēks, no tiem 12 cilvēki kļuva par Krievijas pilsoņiem, 12 – par ASV pilsoņiem un 13 – par Vācijas pilsoņiem.

Pēc ierēdnes teiktā, ja Latvijas iedzīvotājs saņem Krievijas pilsonību un neinformē par to pārvaldi, neatsakoties no vietējā nepilsoņa statusa, tad beigu beigās, kad pārvaldei taps zināms šis fakts, viņam tik un tā šis statuss tiks atņemts.

Pārvaldē atzīmē, ka Latvijas iedzīvotāji bieži neinformē iestādi par Krievijas pilsonības iegūšanu un, tādējādi saņem uzreiz divas pensijas.

"Ja cilvēkam tiks atņemts nepilsoņa statuss, taču viņš grasās turpināt dzīvot Latvijā, viņam nāksies saņemt īslaicīgās uzturēšanās atļauju, un pēc tam arī pastāvīgās uzturēšanās atļauju, veicot visas nepieciešamās iemaksas," — paskaidroja Santa Jonāte.

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, no 2007.gada līdz 2017.gadam Krievijas pilsoņu skaits Latvijā palielinājies par 28 060 cilvēkiem.

Krievijas iestādes atsakās sniegt Latvijai dokumentus par jaunu pilsoņu reģistrēšanu no Latvijas, pamatojot to ar personisko datu aizsardzības likumu.

Ziņu lente
0