Swedbank: atpūtu ārzemēs izbojā zādzības un slimības

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasAtpūta. Foto no arhīva
Atpūta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairums latviešu sāk krāt atvaļinājumam savlaicīgi, visbiežāk iegūst apdrošināšanas atlīdzību par reisa atcelšanu un maina savus plānus slikto laikapstākļu dēļ.

RĪGA, 4.jūlijs — Sputnik. Problēmu vidū, kuras piemeklē latviešus atpūtas laikā ārzemēs, pirmo vietu iegūst personīgo mantu zādzības un problēmas ar veselību, ziņo Swedbank.

Apmēram 30% izmantoja ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumu, kurš tiek piedāvāts bankas kredītkaršu īpašniekiem, ceļojuma grafika izmainīšanās gadījumā (atcelts reiss un t.t.). 26% iedzīvotāju izmantoja apdrošināšanu, kad viņiem bija nepieciešama medicīniskā palīdzība ceļojuma laikā, un ar personīgo mantu zādzību un nozaudēšanu sadūrās katrs ceturtais aptaujātais (25%).

Утомленный праздником рижанин отдыхает на аллее у Кабинета Министров - Sputnik Latvija
Uz muzeju, uz vasarnīcu un pagulēt: Latvijas iedzīvotāji pastāstīja par vasaras plāniem

Turklāt par "visdārgākajām" ķibelēm izrādījās problēmas ar veselību — vidējā atlīdzinājuma summa par tiem sastāda 1119 eiro, ņemot vērā, ka vidējā kompensācija par nozagtajām vai sabojātajām mantām sastādīja 524 eiro, un par atcelto reisu — 462 eiro.

Kā rāda aptauja, latvieši gatavojas atvaļinājumam savlaicīgi, lai nenodarītu ģimenes budžetam lielus zaudējumus. 73% atliek nelielas summas katru mēnesi, 27% samazina ikdienas tēriņus neilgi pirms brauciena, un 15% iedzīvotāju ceļojumu izdevumu segšanai izmanto kredītkartes.

Visbiežāk uzkrājumus ceļojumam veido jauni cilvēki, vecumā no 18 līdz 29 gadiem (83%), latvieši, vecumā no 30 līdz 39 biežāk izvēlas samazināt ikdienas tēriņus (31%), tai laikā kad ceļotāji vecumā no 40 līdz 49 gadiem visbiežāk izmanto kredītkarti (25%).

Taču, izņemot gaidāmos izdevumus, uz latviešu atvaļinājumu plānus ietekmē vēl arī laikapstākļi. Kā rāda Kantar TNS veiktā aptauja, 43% latviešu mainījuši savus atvaļinājuma plānus aukstās vasaras dēļ. Taču vairāk nekā puse aptaujāto (55%) negrasās neko mainīt lietus un aukstuma dēļ.    

Ziņu lente
0