Izgāztuves teritoriju Jūrmalā sakārtos par 700 tūkstošiem eiro

© Sputnik / Робертс ВицупсAtkritumu šķirošanas un pārstrādes stacijas ugunsgrēks Jūrmalā. Foto no arhīva
Atkritumu šķirošanas un pārstrādes stacijas ugunsgrēks Jūrmalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naudu atkritumu poligona attīrīšanai piešķirs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Latvijas valdība nolēmusi piešķirt 700 tūkstošus eiro Jūrmalas izgāztuves sakārtošanai, kur notika liels ugunsgrēks, informē Ministru kabineta preses dienests.

Ugunsgrēks nelegālā plastmasas atkritumu izgāztuvē Jūrmalas rajonā Sloka sākās 18. jūnija pēcpusdienā. Likvidēt to pilnībā izdevies tikai pēc 60 stundām. Ugunsgrēka platība sasniegusi 1,2 hektārus.

Sadzīves atkritumu poligons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropas bagātās valstis Latviju pārvērš par izgāztuvi

Izgāztuvē Jūrmalā sadeguši plastmasas atkritumi varētu būt ieviesti no Skandināvijas, jo uz atlikušajiem plastmasas gabaliņiem ir redzami uzraksti zviedru u.c. skandināvu valodās. Izgāztuvē atradās aptuveni 23 tūkstoši tonnu atkritumu, no tiem 40% likvidējis ugunsgrēks.

Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova paziņoja, ka firmai "Prima M" tika dots norādījums līdz 24. jūlijam atbrīvot poligona teritoriju no atkritumiem. Tieši šī kompānija pārvalda izgāztuvi kopš 2016. gada oktobra — nelegāli, bez atbilstošas oficiālas atļaujas. "Prima M" ir reģistrēta 2011. gadā Rīgā un saskaņā ar dokumentiem nodarbojas ar kafijas, tējas, kakao un garšvielu vairumtirdzniecību.
Latvijas Veselības inspekcija norādījusi, ka pēc ugunsgrēka Jūrmalā gruntsūdeņi tika piesārņoti. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar ugunsgrēku.

Ziņu lente
0