Politika

Rīgas domes "latviskās" partijas apvienojās pret Ušakovu

CC BY 2.0 / fr.wikipedia.org / Saeima / Baiba BrokaПолитик Байба Брока
Политик Байба Брока - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četras no piecām Rīgas domē ievēlētajām partijām paziņoja par vienotas koalīcijas izveidošanu opozīcijas darbam pret "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" bloku.

RĪGA, 16.jūnijs – Sputnik. Visu četru Rīgas domē ievēlēto "latvisko" partiju pārstāvji nolēma apvienoties sadarbībai opozīcijā, raksta Mixnews.lv.

Latvijas reģionu apvienības/"Latvijas attīstībai" saraksta līderis Mārtiņš Bondars un Nacionālās apvienības līdere Baiba Broka apstiprināja, ka visas četras partijas nonāca pie kopīga lēmuma.

"Sanācām kopā un sākām domāt, kā iespējams opozīcijai darboties kopā… Atsevišķi pa vienai frakcijai mēs neko neizdarīsim, bet visi kopā mēs būsim gana spēcīga un konstruktīva opozīcija," — teica Broka.

Pēc viņas vārdiem, opozīcija vēl nav nonākusi pie kopīgas vienošanās par to, kurš un kādu amatu ieņems Rīgas domē.

Vēlēšanu urna - Sputnik Latvija
Vēlēšanu rezultāti ir apstiprināti visā Latvijā

Pēc vēlēšanu rezultātiem apvienotais saraksts "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" Rīgas domē saņēma 32 mandātus, LRA/"Latvijas attīstībai" un Jaunā konservatīvā partija saņēma domē deviņus mandātus katra, Nacionālā apvienība – sešus, "Vienotība" – četrus.

Šī gada februārī Zaļu un zemnieku savienība (ZZK), "Vienotība" un Nacionālā apvienība vienojās, ka nekādos apstākļos nestrādās ar "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" bloku. (ZZK nesaņēma nevienu mandātu jaunajā domē).

LRA/"Latvijas attīstībai" nepievienojām šim memorandam, taču jau pēc vēlēšanām Mārtiņš Bondars paziņoja, ka nesadarbosies Rīgas domē ar Ušakova partiju.

Ziņu lente
0