Jēkabs Straume ir apstiprināts KNAB priekšnieka amatā

© Foto : twitter / Valdības mājaЕкаб Страуме
Екаб Страуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc septiņiem mēnešiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs atrod savu vadītāju: bijušais vadītājs Jaroslavs Streļčonoks atstājis amatu sakarā ar pilnvaru termiņa beigšanos.

RĪGA, 15.jūnijs – Sputnik. Saeima apstiprina Jēkabu Straumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā, vēsta parlamenta preses dienests. Par viņa norīkošanu nobalsoja 86 deputāti. KNAB vadītāju nozīmē Saeima uz pieciem gadiem pēc Ministru Kabineta kandidāta rekomendācijas. Viņa kandidatūru valdība atbalstīja 6.jūnijā.

Korupcija. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Vējonis dusmojas – Latvijā nevar atrast cilvēku, kurš cīnītos pret korupciju

Jēkabs Straume pabeidzis Latvijas Policijas akadēmiju, mācījies kvalifikācijas paaugstināšanas kursos ASV un NATO. Viņš nostrādājis vairāk nekā 16 gadus Ārējā izlūkošanas un drošības dienestā, tostarp 10 gadus kā pārvaldes priekšnieks. Līdz šim viņš dienējis Valsts policijas birojā, kurš nodarbojās ar korupcijas apkarošanu pirms KNAB izveides. Brīvi pārvalda krievu un angļu valodu.

Kā ziņo LSM.lv, vakar Straume atteicās piedalīties LTV diskusiju raidījumā.

Parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis atzīmēja, ka jauno KNAB vadītāju sagaida "grūts sākums, jo viņš nāk no citas pasaules", kur nav pieraduši runāt ar medijiem.

"(Straume) ir nerunīgs, jo ir izlūks, un, iespējams, nākotnē viņš nožēlos savu nevēlēšanos runāt publiski," — teica viņš.

Tai pašā laikā Saeimas atbildīgās komisijas loceklis Kārlis Seržants uzskata, ka "KNAB galvenais uzdevums ir nevis komunicēt, bet apkarot korupciju tomēr ".

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčonoks atstāja amatu pēc pilnvaru termiņa beigām 2016.gada novembrī. Viņš piedalījās konkursā par KNAB vadītāja amata aizstāšanu, taču neiekļuva tālāk, iespējams, lēmumu ietekmēja sabiedrības kritika par viņa darbu un skandāls ar operatīvo izstrādājumu nodaļas vadītāja Jura Juraša atlaišanu.

Ziņu lente
0