Latvijas viesnīcas un restorāni gaida viesus no Krievijas

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / Vīrietis ar fotoaparātu Rātslaukumā
Vīrietis ar fotoaparātu Rātslaukumā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas viesnīcu un restorānu biznesa pārstāvji cer, ka gada pirmajā ceturksnī novērotais tūristu pieplūdums no Krievijas saglabāsies un pat kļūs spēcīgāks.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Krievijas tūrisma nozarei bija nepieciešami divi gadi, lai pielāgotos jaunajiem apstākļiem, un šajā laikā krievu tūristu segments Latvijā samazinājās par 30%, vēsta rus.tvnet.lv.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Pinnis stāsta, ka vasarā krievu tūristu trūkumu kompensē viesu pieplūdums no citām valstīm, taču ziemas sezonā tas ir jūtams īpaši sāpīgi.

Ратушная площадь в Риге - Sputnik Latvija
Kopš gada sākuma Latvijas viesnīcās pieaudzis tūristu skaits

Patlaban Krievijas rubļa kurss ir stabilizējies, nozare un cilvēki pieraduši pie jaunajiem apstākļiem. Krievijas iedzīvotāji Rīgu vienmēr uzskatījuši par "tuvo Eiropu", kur viņi ar vietējiem var sarunāties krieviski. Pinnis pavēstīja, ka neseno Eiropā un Turcijā notikušo teroraktu fonā papildu argumentu par labu Latvijai var dāvāt drošība. Vienlaikus Pinnis atzīmēja, ka ceļotāji joprojām apmeklē Parīzi un Turciju pat pēc teroraktiem, jo tur ir interesants piedāvājums. Tāpēc arī Latvijai nāktos padomāt par savu pievilcibu.

2017. gada pirmā ceturkšņa dali liecina, ka viesnīcas un citas naktsmītnes vietas Rīgā uzņēmušas 263,5 tūkstošus cilvēku. Aptuveni katrs piektais bija Krievijas iedzīvotājs. Salīdzinājumā ar šo periodu pērn ārvalstu tūristu skaits pieaudzis par 7%.

Šogad lielākais viesu skaits bija no Krievijas — 19,9%, taču pie tam Rīgā uzņemti igauņi — 10,3%, lietuvieši — 10%, briti un vācieši — pa 7%, norvēģi un zviedri — pa 5,4% un somi — 4,3%.

Tomēr tūristu plūsmas pieauguma ziņā visus apsteiguši amerikāņi — viņu skaits pieaudzis par 40%. Tūristu "piegāde" no Zviedrijas pieaugusi par 20%, no Francijas un Krievijas — par 14%, no Baltkrievijas — par 12%, no Igaunijas un Lietuvas — par 9%.

Ziņu lente
0