Vienā līmenī ar Portugāli: Latvijas ekonomiku novērtēja diezgan zemu

© Foto : pixabayReitings
Reitings - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkurētspējīgāko pasaules ekonomiku reitingā Latvija atpalikusi no citām Baltijas valstīm, toties apdzinusi Krieviju, un reitinga pirmo vietu vēl aizvien ieņem Honkonga.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Latvija ieņēma 40.vietu ikgadējā pasaules konkurētspējīgāko ekonomiku reitingā, kuru veido Šveices IMD biznesa skola.

Pērn Latvija ieņēma 37.vietu, taču šogad tā nokrita par trīs vietām. Tās tuvākie kaimiņi izrādījās Portugāle un Filipīnas.

Skaidrās naudas saņemšana bankomātā - Sputnik Latvija
ES fondu kavēšanās var negatīvi ietekmēt budžeta izpildes rezultātus
Pēc IMD vērtējuma, Honkonga paliek arvien valsts ar viskonkurētspējīgāko ekonomiku, otrajā vietā ierindojās Šveice, saglabājot pagājušā gada rezultātu. Singapūra pakāpusies par vienu pozīciju un ieņēma 3.vietu, savukārt, ASV reitingā pakāpās par vienu pozīciju zemāk un atrodas 4.vietā.

Viskonkurētspējīgāko valstu desmitniekā iekļuva arī Nīderlande, Īrija, Dānija, Luksemburga, Zviedrija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Lietuva šogad ierindojās 33.vietā, zaudējot trīs pozīcijas salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Igaunija pakāpās par vienu pozīciju augstāk un ieņēma 30.vietu.

Uzmanības vērts ir tas, ka visas trīs Baltijas valstis apdzina Krieviju, kura zaudēja divas pozīcijas salīdzinājumā ar pagājušo gadu un ieņem 46.vietu.

Latvijas ekonomika augs ātrāk. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija pozitīvi vērtē Latvijas ekonomiku

Ukraina izrādījās 60.vietā, gandrīz saraksta pašā astē, un pēdējās trīs reitinga vietas ieņēma Brazīlija, Mongolija un Venecuēla.

Kopā šī gada reitingā ir 63 valstis.

Valstu novērtēšanas laikā tiek izmantoti 260 kritēriji, to starpā ir makroekonomikas rādītāji, kā arī tiek ņemts vērā vairāk nekā 6250 uzņēmēju viedoklis par korupcijas līmeni, biznesa vides stāvokli un dzīves līmeni.

Ziņu lente
0