Stradiņa slimnīcas medmāsas ir gatavas rīkoties

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПациентка во время процедуры
Пациентка во время процедуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemo algu dēļ medmāsu skaits Stradiņa slimnīcā ir kļuvis tik mazs, ka nav iespējams veikt plānveida operācijas, bet palikušajām savukārt nepietiek naudas dzīvei.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Medicīnas māsas ir gatavas gan streikot, gan rakstīt atlūgumus, teica Stradiņa slimnīcas vecākā medmāsa Jana Ankrava Latvijas Radio ēterā. 

Ankrava paziņoja, ka medmāsu skaits slimnīcā ir kļuvis tik mazs, ka nav iespējams veikt plānveida operācijas. "Mēs nevaram uzturēt savu dzīvi ar to naudu, ko mēs pelnām," — teica viņa un izteica nožēlu, ka valsts nespēj novērtēt to, cik grūts un atbildīgs ir medmāsu darbs.

Операция в клинике - Sputnik Latvija
Latvijas medicīna – viena no labākajām pēcpadomju valstīs

Viņa teica, ka jaunās medmāsas iet prom no slimnīcas, jo citviet var nopelnīt vairāk: daļa aiziet strādāt privātās iestādēs, kur alga ir uz pusi augstāka, daļa dodas uz ārzemēm un daļa maina darbības jomu.

Ankrava uzskata, ka ir nepieciešama medmāsu algu sistēmas reforma, kas palīdzētu skaidrāk noteikt aprūpējamo pacientu skaitu un sarežģītības pakāpi veicamām procedūrām.

Pēc viņas vārdiem, atbildīgās personas tik sola atbalstu un pārmaiņas, taču tai pašā laikā saka, ka "naudas ir tik cik ir", un ar to viss beidzas.

Viņa pastāstīja, ka, ja vecākās medmāsas Stradiņa slimnīcā izpildīs savu solījumu veikt brīdinājuma protestu, tad medmāsas tām piebiedrosies.

Iepriekš kļuva zināms, ka Stradiņa slimnīcas akušieres un medmāsas pievienosies mediķu brīdinošajam streikam un jūlijā strādās tikai 40 stundas nedēļā pagarinātā normālā darba laika vietā, kurš šobrīd sastāda 60 stundas nedēļā.

Ziņu lente
0