Latvijā slēdz operāciju zāles mediķu trūkuma dēļ

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasОперация в клинике
Операция в клинике - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemo algu dēļ medicīnas personāls turpina atstāt stacionārus, operāciju zāles stāv dīkā, brīdināja Rīgas Austrumu un Stradiņa slimnīcās.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Latvijā trūkst mediķu, operāciju zāles stāv dīkā, raksta Mixnews.lv, atsaucoties uz "Latvijas Avīzi".

Машины скорой помощи в Риге - Sputnik Latvija
Latvijas mediķi var atteikties strādāt pagarināto darba dienu

Zemo algu dēļ darbinieki turpina atstāt stacionārus, nācās slēgt operāciju zāles, mazinot darba apjomu, brīdināja valdību divu lielāko slimnīcu — Stradiņa un Rīgas Austrumu slimnīcas, ķirurģijas klīnikās. Stradiņa slimnīcā mēnesī tiks veiktas par 200 vēdera dobuma un vairogdziedzera operāciju mazāk, nekā līdz šim, jau trīs operāciju zāles nefunkcionē mediķu trūkuma dēļ.

Austrumu slimnīcā personāla trūkuma dēļ dīkā stāv sešas operāciju zāles. Līdz šim Stradiņa slimnīcas ķirurgi nosūtījuši valdei vēstuli, kurā informēja par situāciju un izsaka cerību, ka valde neklusēs un griezīsies pie premjera Māra Kučinska un finanšu ministres Danas Reiznieces Ozolas.

Iepriekš Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļas darbinieki pieprasīja dubultot stundu tarifa likmi. Veselības ministre Anda Čakša nenoliedza, ka veselības aprūpē ir zemas algas, un teica, ka centīsies panākt, lai nākamgad mediķu algu palielināšanai tika piešķirti papildus 150 miljoni eiro.

Ziņu lente
0