Tiks slēgti veikali Prisma Latvijā un Lietuvā

CC0 / Iveta 2015 / Somu lielveikalu tīkls Prisma
Somu lielveikalu tīkls Prisma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somu lielveikalu tīkls Prisma aiziet no Latvijas un Lietuvas, kur nav saskatāmas izaugsmes perspektīvas un pievērsīs uzmanību tirgiem Igaunijā un Krievijā. Tīkla veikali tiks slēgti jūnijā.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Koncerns Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) nolēmis jūnijā slēgt lielveikalus Prisma Lietuvā un Latvijā, vēsta Kauppalehti.

Kompānija plāno pievērsties darbībai Sanktpēterburgā un Igaunijā, jo tirgus daļa Latvijā un Lietuvā ir pārāk maza ienesīgam darbam.

Lielveikals Prisma - Sputnik Latvija
Zolitūdes traģēdija varējusi atkārtoties Pļavniekos

"Gada sākumā nolēmām atjaunot starptautiskās komercdarbības stratēģiju. Šī procesa gaitā secinājām, ka tirgus daļa, ko veikali Prisma aizņem Latvijā un Lietuvā, nav pietiekami liela ienesīgai uzņēmējdarbībai tuvākajā nākotnē. Būtu ļoti sarežģīti panākt pietiekami organisku izaugsmi tuvāko gadu laikā," — pavēstīja SOK viceprezidents biznesa jautājumos Jorms Vehvilainens.

Pēc viņa vārdiem, pēdējos gados mazumtirdzniecības tīklu operatori veikuši lielas investīcijas Lietuvā un Latvijā, bet Latvijā Prisma stāvoklis sarežģījies arī pēc veikala slēgšanas Rīgā un viena veikala telpu nomas līguma pirmstermiņa laušanas dēļ.

Tirdzniecības tīkla Maxima logo - Sputnik Latvija
Kas atļauts Maximai, nav atļauts Rimi

Lielveikals Prisma Deglava tika slēgts 2016. gada 3. jūnijā, kad tehniskie darbinieki ievēroja, ka dzelzbetona paneļi atdalās no blsta sijas un no tiem birst apmetums. Veikala apmeklētāji un darbinieki tika nekavējoties evakuēti. Ekspertīze parādīja, ka ēkas būvdarbu projekta posmā pieļauti pārkāpumi, kuru rezultātā iespējama Zolitūdes traģēdijas atkārtošanās.

Latvijā SOK pieder trīs veikali, Lietuvā — četri. Uzņēmums turpinās darbu Igaunijā un Sanktpēterburgā, kur tam kopumā pieder 24 veikali. Kompanija plāno palielināt savu daļu tirgū un veikalu skaitu abās valstīs.

Ziņu lente
0