Zilo karogu saņēmusi 21 Latvijas pludmale

© Stefan LeijonJūrmalas pludmale
Jūrmalas pludmale - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zilo karogu skaits, kuri liecina par tīru ūdeni un drošu peldvietu, Latvijas pludmalēs un ūdenskrātuvēs palielinājies no 19 pērn līdz 22 šogad.

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. Šovasar Zilo karogu pacels 21 Latvijas pludmale un viena ūdenskrātuve, ziņo Mixnews.lv ar atsauci uz Vides izglītības fondu.

Pagājušajā sezonā Zilie karogi tika pacelti 47 valstīs 4266 pludmalēs, un 19 no tiem Latvijā, 17 pludmalēs un divās jahtu piestātnēs. Šogad uz kvalitātes sertifikātu pretendēja 23 peldvietas un jahtu ostas.

Jūras krasts Saulkrastos - Sputnik Latvija
Viedoklis
Saulkrasti: "saulains krasts" patiesai atpūtai

Karogu šogad saņēma divas Daugavpils pludmales Stropu ezerā, Engures novada Abragciema kempinga pludmale, Radžu ūdenskrātuves pludmale Jēkabpilī, Jūrmalas pludmales Jaunķemeri, Bulduri, Dubulti, Dzintari, Majori un Melluži.

Tāpat zilais karogs plīvos virs Mārtiņsalas pludmales Kuldīgā, dienvidrietumu pludmales Liepājā, Liepājas pludmales pie pilsētas stadiona Beberliņi, virs Lielezera pludmales Limbažu novadā, Vakarbuļļu pludmales Rīgā, Ventspils pilsētas pludmales, Saulkrastu pludmales Centrs un jahtu ostās Liepājā, Pāvilostā un Jūrmalā.

Vides izglītības fonda pārstāvis, Jānis Ulme uzsvēra, ka Latvija kļuvusi par stabilu Baltijas valstu līderi.

Zilā karoga sertifikātus Eiropā sāka izsniegt 1987.gadā, un kopš 2001.gada programmā iekļāva visas pasaules pludmales. Saņemt apliecinājumu var tikai tīra pludmale ar tīru ūdeni, kuras tuvumā neatrodas rūpniecības vai kanalizācijas notekas. Pludmalēm ir jābūt aprīkotām ar urnām, tualetēm (to vidū vismaz vienai ir jābūt piemērotai arī invalīdiem), pludmales karti, tajā ir jābūt glābējiem, ātrās palīdzības aptieciņai un dzeramajam ūdenim. Ūdenskrātuvēs arī ir jābūt urnām atkritumu šķirošanai un netiek pieļautas automašīnu stāvvietas.

Ziņu lente
0