Latvijā startē NATO mācības

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO karavīri. Foto no arhīva
NATO karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās militārās mācības Summer Shield notiks Ādažu poligonā un netālajā teritorijā no 17. līdz 30. aprīlim.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. NATO mācības Summer Shield startē Latvijā 17. aprīlī. Mācības, kurās piedalīsies vairāk nekā 1200 karavīri, tostarp arī 200 kareivji no Igaunijas, ilgs līdz 30 aprīlim, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Igaunijas Auzsardzības spēku Galvenā štāba informāciju.

"Vairāk nekā 200 igauņu karavīri piedalīsies NATO mācībās Summer Shield, kas noritēs Ādažu poligonā Latvijā no 17. līdz 30. aprīlim," — teikts paziņojumā.

Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Suvalku koridora" ieņemšana: Lietuvas valdības lielākais bieds

Starptautiskās militārās mācības Summer Shield noritēs Ādažu poligonā un tā apkaimē. Mācībās piedalīsies vairāk nekā 1200 karavīri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Bulgārijas, Rumānijas, Slovākijas, Vācijas un Zviedrijas.

Mācībās tiks apgūtas artilērijas atbalsta iemaņas, gaisa aizsardzība un izlūkošana, pretdarbība masu iznīcināšanas ieročiem, prettanku aizsardzība un kara inženieru operācijas.

Mācības Summer Shield norit Latvijā kopš 2004. gada. No 2014. gada tās iekļautas NATO mācību sarakstā un pieejamas visām alianses dalībvalstīm. 2016. gadā mācībās piedalījās vairāk nekā 1,3 tūkstoši karavīru.

Ziņu lente
0