VVC izteica pretenzijas Daugavpils deputātam par apsveikumiem krievu valodā

© Facebook / Юрий ЗайцевDaugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs
Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēnesi pēc 23.februāra svētkiem VVC izteica pretenzijas Daugavpils domes deputātam par neatbilstošu kolēģu apsveikumu

RĪGA, 7.aprīlis — Sputnik. Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs saņēma brīdinājumu no Valsts valodas centra (VVC), ziņo portāls EADaily.

VVC izsaka pretenzijas deputātam sakarā ar to, ka viņš kolēģus apsveica ar 23.februāra svētkiem krieviski, nevis valsts valodā.

Inspekcijas pārstāve Sarmīte Pāvulēna aicināja, lai turpmāk Zaicevs, kā pienākas amatpersonai, līdzīgos gadījumos izmanto tikai valsts valodu.

Deputāta atbilde izrādījās tik ironiska, un tai pat laikā ļoti asa.

Архивное фото газета на латышском языке - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs: miljonu vērta lieta

"Tāda inspekcijas gādība par to, kā "pareizi" jāsveicina Sarkanās Armijas dienā, izraisa bažas par viņas lojalitātes līmeni mūsu valstij! Bet ja runāt nopietni, līdzīgas vēstules es uzskatu par kārtējo pierādījumu tam, ka šo uz budžeta parazitējošo dienestu ir jāatlaiž. Labums no tās tāds pats kā no audzēja ķermenī… Un līdz ar to brīvos līdzekļus piedāvāju novirzīt Daugavpils vajadzībām, kura cieš no valsts mākslīgi radītā naudas trūkuma. Mums tieši tik pietiktu, lai paceltu bērnu pabalstus desmit reizes, līdz 3000 eiro. Mani dara dusmīgu tas, ka Rīgā sēdošā ierēdne par nodokļu maksātāju naudu sacer šo tā saucamo "dokumentu". Man nošķaudīties uz šo bezjēdzīgo papīru. Kā sveicu savus kolēģus 23.februārī krieviski, tā arī turpināšu to darīt! Tā ir mana darīšana, kādā valodā svinēt svētkus, " — paziņoja Zaicevs.

Ziņu lente
0