Latvija vēlas atjaunot zivju produkcijas un cementa eksportu uz Krieviju

© Foto : Karavela / KAIJAZivju konservu fabrika Kaija/Karavela
Zivju konservu fabrika Kaija/Karavela - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomiskās sadarbības darba grupas sēdē Latvijas pārstāvji ierosināja jautājumu par zivju produkcijas un cementa eksporta atjaunošanu uz Krieviju.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Maskavā notikusi Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās sadarbības darba grupas devītā sanāksme, informē Latvijas Ārlietu ministrijas preses dienests.

"Tās ietvaros tika pārrunāti Latvijas-Krievijas ekonomiskās sadarbības jautājumi, tāpat puses apsprieda aktualitātes enerģētikas jomā. Eksperti apliecināja gatavību turpināt dialogu abpusējās sadarbības veicināšanai zvejas produktu eksporta atsākšanai uz Krieviju," — teikts Latvijas ĀM paziņojumā.

"Latvijas pārstāvji vērsa uzmanību uz nepieciešamību atjaunot dialogu starpvalstu pārrobežu frekvenču koordinācijas jautājumos un organizēt atbildīgo institūciju tikšanos tuvākajā laikā. Ar Krievijas iestādēm tika pārrunātas iespējas cementa eksporta atsākšanai uz Krieviju," — piebilsts publicētajā informācijā.

Рижские шпроты - Sputnik Latvija
Latvijas šprotu cenas nokrita zem pašizmaksas Krievijas produktu embargo dēļ

Latvijas delegāciju pārrunās Maskavā pārstāvēja Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Mārtiņš Kreitus, eksperti no Ārlietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijām, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta. Krievijas delegāciju — Krievijas Ekonomiskās attīstības ministrijas Eiropas, Ziemeļamerikas valstu un starptautisko organizāciju departamenta direktora vietnieks Jegors Broņņikovs un eksperti no Ekonomiskās attīstības, Ārlietu, Enerģētikas ministrijām, Muitas pārvaldes, Veterinārā un fitosanitārā dienesta un citām iestādēm.
Puses vienojās nākamo apspriedi organizēt 2018. gadā Latvijā.

Komisija izveidota pēc 2006. gada 13. oktobrī Maskavā parakstītās Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas izveidošanu ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās.

Starpvaldību komisijas iepriekšējā sēde notika Maskavā 2013. gada novembrī. Latvijas puse ir izteikusi apņēmību nākamo komisijas sēdi rīkot maijā Rīgā.

Ziņu lente
0