Rīgas cirkam atrasts jauns direktors

© Sputnik / Oksana DzadanРазрушающийся Рижский цирк
Разрушающийся Рижский цирк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā direktore Ināra Kehre atbilst virknei Kultūras ministrijas prasību kultūras iestādes vadītāja amata pretendentiem.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Latvijas Kultūras ministrijas konkursā par VSIA "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu uzvarējusi viena no fonda "Viegli" dibinātājām Ināra Kehre, informē Baltnews.lv.

Rīgas cirka ilggadējās direktores un mākslinieciskās vadītājas Lolitas Lipinskas pilnvaras noslēdzās 2016. gada 31. decembrī, un Kultūras ministrija izludināja konkursu šim amatam, lai uzticētu cirka vadību "konkurētspējīgam profesionālim".

Разрушающийся Рижский цирк - Sputnik Latvija
Rīgas cirks. Vai ēra beidzas?

KM uzsvēra, ka Rīgas cirkam nepieciešamas pārmaiņas – tam jākļūst par daudzfunkcionālu iestādi, kur noritēs ne tikai cirka, bet arī muzikālie, deju un citi priekšnesumi. Ināra Kehre iesniedza plašu Rīgas cirka attīstības koncepciju, kas ļauj to pārvērst par mūsdienīgu kultūras un cirka mākslas centru.

Labdarības fonds, kura dibināšanā piedalījusies jaunā Rīgas cirka vadītāja, tika izveidots 2010. gadā. Tā darbības mērķis ir daiļrades atbalsts un attīstība Latvijā, īstenojot latviešu dzejnieka Imanta Ziedokļa idejas un vērtības.

Kandidātu minimums

Kultūras ministrijas izsludinātajā atklātajā konkursā Rīgas cirka valdes locekļa amatam tika iesniegti seši pieteikumi. Tos vērtēja īpaša komisija, un pretendentiem tika izvirzīta virkne prasību.

Рижский цирк Фантазия - Sputnik Latvija
Zvērīgs cirks: laimīgi dzīvnieki pret dzīvnieku aizstāvjiem

Konkursa pretendentiem izvirzītās prasības bija nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs. Starp obligātajām prasībām bija arī vismaz 2 gadu darba pieredze vadošā amatā, teicamas latviešu valodas un vismaz 2 svešvalodu (tostarp angļu valodas) zināšanas.

Pretendentiem bija vajadzīga izpratne par kultūras nozares funkcionēšanu, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību un labas komunikācijas prasmes. Saskaņā ar Kultūras ministrijas ieceri, nākamajam cirka vadītājam varētu noderēt darba organizācijas un vadības prasmes, stratēģiskā, konceptuālā un radošā domāšana. Kultūras iestādes nākamā vadītāja darba atalgojums – 2128 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Ziņu lente
0