Jevgeņijs Lukjanovs vēlas uzlabot Krievijas un Latvijas attiecības

© Latvian Foreign Ministry / Ārlietu ministrs tiekas ar nozīmēto Krievijas vēstnieku LatvijāПосол РФ в Латвии Евгений Лукьянов встретился с министром иностранных дел Эдгарсом Ринкевичем
Посол РФ в Латвии Евгений Лукьянов встретился с министром иностранных дел Эдгарсом Ринкевичем - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs pastāstīja intervijā LNT, ka cer uz abu valstu attiecību uzlabošanos viņa darbības laikā.

RĪGA, 4. februāris – Sputnik. Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs noskaņots uz abu valstu attiecību uzlabošanos. Šo viedokli viņš pauda intervijā televīzijas pārraidē "Novosti LNT".

"Savas pirmās vizītes laikā pie ministra es norādīju, ka savu uzdevumu varēšu uzskatīt par izpildītu, ja dienā, kad ieradīšos pie viņa atvadu vizītē pirms atgriešanās Maskavā, mēs būsim vienisprātis par to, ka mūsu attiecības ir kļuvušas kaut mazdrusciņ labākas," – pastāstīja diplomāts. 

Lukjanovs tiks akreditēts Krievijas vēstnieka Latvijā postenī 7. februārī. Šodien, pirmās tikšanās laikā ar Lukjanovu Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauda bažas par situāciju Ukrainas austrumos un aicināja Krieviju konsekventi pildīt Minskas protokolus.

Посольство РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Vējonis nākamnedēļ darbam Latvijā akreditēs Krievijas vēstnieku

Tikšanās laikā Rinkēvičs atzīmējis, ka Krievija ir Latvijas kaimiņš un, neskatoties uz domstarpībām vairākos principiālos jautājumos, viņi ir gatavi sadarboties jomās, kas sekmē praktisko un nozaru sadarbību, it īpaši transporta un kultūras jomās, robežu demarkācijas, nelegālās migrācijas un organizētās noziedzības apkarošanas jautājumos.

Maijā Latvijā plānota Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas kārtējā sēde. "Mēs esam gandarīti par Latvijas un Krievijas līdzšinējo pārrobežu sadarbību," – pavēstīja Rinkēvičs.

Puses pauda vienprātību par nepieciešamību turpināt darbu pie Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju sadarbības plāna nākamajam periodam.

Ziņu lente
0