Sals Latvijā vietumis sasniedzis -30 grādus

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasIelas termometrs
Ielas termometrs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas teritorijā fiksētā gaisa temperatūra nesasniedz rekordus, taču pārsaluši vai apsaldējumus guvuši un mediķu aprūpē nogādāti septiņi cilvēki.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Sestdienas rītā daudzviet Latgalē, Sēlijā un tuvējos Vidzemes novados gaisa temperatūra noslīdējusi līdz —28..-31 grādam, informē LETA, ataucoties uz uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem.

Nepilns —31 grāds reģistrēts Ludzas un Zilupes apkaimē, 30 grādu sals sasniegs arī Madonā un Rēzeknes pievārtē. Visā Latgalē un Sēlijā gaisa temperatūra ir zemāka par —25 grādiem.

Sinoptiķi vēsta, kad gaidāms lielākais sals - Sputnik Latvija
Sinoptiķi vēsta, kad gaidāms lielākais sals

Naktī arī Aizkraukles, Ogres un Garkalnes pusē gaisa temperatūra noslīdēja līdz —26..-28 grādiem. —24..-25 grādu atzīme tika sasniegta daudzviet Vidzemē un arī vietām Kurzemē un Zemgalē.

Augstākā gaisa temperatūra sestdienas rītā ir Kurzemes piekrastē, kur termometri rāda —8..-12 grādu. Vietām Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē nedaudz snieg. Austrumlatvijā skaidras debesis, citviet valstī — daļēji mākoņains laiks. Dažviet sarma.

Valsts austrumos bezvējš, citviet pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš. Piekrastē atsākas zemais putenis.

Rīgā pārsvarā mākoņainas debesis, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš 3-6 metri sekundē. Gaisa temperatūra —17..-19 grādu, kas vējā atbilst —25 grādiem. Starptautiskajā lidostā sals naktī sasniedza —21 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no —6,7 grādiem Ventspils ostā līdz —17 grādiem Daugavpilī un Rēzeknē.

Sniegputenis Rīgā. Arēnas Rīga rajons - Sputnik Latvija
Rīgu pārklājis sniegs

6.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +19 grādu Spānijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu —32 grādi Somijā un —48 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļos.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā mediķu aprūpē tika nogādāti septiņi cilvēki, kuri lielajā salā bija pārsaluši vai guvuši apsaldējumus, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Bukša norādīja, ka aukstajā laikā mediķi aizvien vairāk sniedz palīdzību gados vecākiem cilvēkiem, kuri guvuši apsaldējumus vai ķermeņa atdzišanu. Lielākoties tie ir cilvēki, kuri dzīvo vieni un kritiskos brīžos nespēj sev palīdzēt, piemēram, nokrīt ārpus mājas un nespēj paša spēkiem piecelties.

NMPD pārstāve aicina cilvēkus, kuru vecāka gada gājuma radinieki dzīvo laukos, biežāk viņiem piezvanīt, aizbraukt apraudzīt un palīdzēt ikdienas darbos, piemēram, nodrošināt ar malku, kamēr ārā valda sals. Tāpat Bukša aicināja neignorēt uz ielas pakritušus cilvēkus, bet gan pieiet viņiem klāt un pajautāt, vai nav nepieciešama palīdzība.

Ziņu lente
0