Sinoptiķi vēsta, kad gaidāms lielākais sals

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasSinoptiķi vēsta, kad gaidāms lielākais sals
Sinoptiķi vēsta, kad gaidāms lielākais sals - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilgi salt nenāksies – drīz Latviju sasniegs silta un mitra atmosfēras fronte.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu gaisa temperatūra Latvijā strauji pazemināsies, bet jau sestdien valsti no ziemeļrietumiem sasniegs atmosfēras fronte ar siltāku un mitrāku gaisu, informē LETA, atsaucoties uz "Global Forecast System" prognozi.

Valsts austrumu un dienvidaustrumu daļā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu noslīdēs līdz —23..-28 grādiem, vislielākais sals prognozēts sestdienas rītā Latgalē.

Nākamnedēļ iespējami līdz šim stiprākie sniegputeņi un lielākais sals šoziem - Sputnik Latvija
Nākamnedēļ iespējami līdz šim stiprākie sniegputeņi un lielākais sals šoziem

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien gaidāma no +1 grāda Kurzemes rietumkrastā līdz —18 grādiem Latgales dienvidaustrumos, kur sestdienas vakarā termometra stabiņš vēlreiz noslīdēs zem —20 grādiem.

Latvijas lielākajā daļā naktī uz svētdienu vairs nebūs aukstāks par —3..-13 grādiem. Svētdien gaiss iesils līdz +1..-3 grādiem, valsts austrumos — līdz —4..-9 grādiem.

Sestdien un naktī uz svētdienu no ziemeļrietumiem virzīsies atmosfēras fronte, debesis apmāksies, gaidāms sniegs, piekrastē arī neliels putenis. Svētdiena paies bez lieliem nokrišņiem un ar lēnu vēju, bezvēju.

Pirmdien, 9. janvārī, gaisa temperatūra Kurzemes rietumu piekrastē var sasniegt pat +5 grādus. Pastāv iespēja, ka jaunās nedēļas vidū un otrajā pusē valsti skars spēcīgs vējš un nokrišņi — sniegputeņi un lietus.

Ziņu lente
0