Rinkēvičs bažās par Latvijas spējām noturēties pret "hibrīdapdraudējumu"

© Partijas Vienotība publicitātes fotoLatvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs norādījis, ka, pēc viņa domām, nekāds karš Latvijā nesāksies un nekādi militāri uzbrukumi Latvijai nebūs.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Nav šaubu, ka militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, bet ir lielas bažas par mūsu spējām noturēties pret hibrīdapdraudējumu, šīs bažas gan tikšot kliedētas, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, vēsta aģentūra LETA.

Viņš uzsvēra, ka nešaubās, ka nekāds 3.pasaules karš Latvijā nesāksies un nekādi militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, taču saistībā ar "hibrīdapdraudējumu" pirmā aizsardzības līnija prasot Latvijas kapacitātes stiprināšanu. Politiķis piezīmēja, ka bažas par Latvijas spējām tiks kliedētas, jo tikšot īstenota starpinstitūciju līmenī veidota stratēģija.

Ventspils mērs Aivars Lembergs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lembergs: Latvijai nav savas ārpolitikas

Rinkēvičs šodien piedalījās Eiropas lietu komisijas sēdē saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikas ziņojumu Saeimā, cita starpā norādot uz diviem nozīmīgākajiem notikumiem šogad. Viens no tiem ir Latvijas iestāšanās OECD, tāpēc tagad no pašas Latvijas būs atkarīgs, cik veiksmīgi tiks izmantots OECD dalībvalsts statuss, lai uzlabotu Latvijas pieeju nodokļu politikas, veselības aprūpes, cīņas ar korupciju un citās jomās, norādīja ministrs.

Ārlietu ministrs uzsvēra arī Varšavas NATO samitu, kurā tika pieņemts lēmums par četru daudznacionālo bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs un Polijā, tostarp arī panākta vienošanās par Kanādas karavīru ierašanos Latvijā 2017.gadā.

Ziņu lente
0