Baltijas valstis gatavojas kopīgi veidot ciešāku sadarbību ar nākamo ASV administrāciju

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pēc tikšanās ar jauno Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru apliecināja, ka Baltijas valstis cieši sadarbosies, lai veidotu kontaktus ar jauno ASV administrāciju, veicinot dialogu.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Baltijas valstis gatavojas kopīgi veidot ciešu sadarbību ar nākamo ASV administrāciju, izriet no ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) šodien sacītā pēc tikšanās ar jauno Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru, informē LETA.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rinkēvičs bažās par Latvijas spējām noturēties pret "hibrīdapdraudējumu"

Rinkēvičs pēc tikšanās ar Igaunijas kolēģi stāstīja, ka diskusijas bijušas ļoti labas, pārrunāti jautājumi par ļoti plašu attiecību spektru, tostarp par enerģētikas problēmām un drošības situāciju reģionā. Ministrs apliecināja, ka abas valstis ir vienisprātis par NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu izpildi, kas, kā sacīja Rinkēvičs, norisinoties "ļoti labi, apmierinoši".

Tāpat viņš apliecināja, ka Baltijas valstis cieši sadarbosies, lai veidotu kontaktus ar jauno ASV administrāciju, veicinot dialogu.

Abu valstu ārlietu ministri pārrunājuši arī jautājumus, kas skar gaidāmo Igaunijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē. Rinkēvičs izteica cerību, ka Austrumu partnerības jautājums tiks uzturēts aktuālās dienaskārtības pirmajā saraksta galā, kā arī pauda apņēmību nepieciešamības gadījumā sniegt atbalstu Igaunijai tās prezidentūras laikā, lai tā būtu "veiksmes stāsts".

Ventspils mērs Aivars Lembergs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lembergs: Latvijai nav savas ārpolitikas

Savukārt Miksers norādīja, ka ES dalībvalstu ārlietu ministriem šis ir saspringts laiks un prezidentūras darba kārtība arī būs diezgan aizņemta. Viņš apliecināja, ka Igaunijas vērtējumā Austrumu partnerībai nepieciešams pievērst uzmanību, kas arī tikšot darīts.

Taujāts par Igaunijas jaunās valstības ārpolitikas kursu, ministrs sacīja, ka lielas izmaiņas ārpolitikā nav sagaidāmas. Turklāt Igaunija ir apņēmības pilna noturēt pašreizējo kursu. Viņš arī sacīja, ka Igaunija atbalsta ES noteikto sankciju pret Krieviju saglabāšanu, kamēr netiek ievērotas Minskas vienošanās.

Ziņu lente
0