Kučinskis rosinājis ļaut maksāt nodokļus Krievijas rubļos

© Foto : Valsts kancelejaПремьер министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tamlīdzīga pasākuma rezultātā labumu gūs ne tikai pircēji, bet arī uzņēmēji un valsts, ir pārliecināts premjerministrs. Pie tam viņš ierosina dāvāt uzņēmējiem iespēju aizpildīt dokumentus ne tikai latviešu, bet arī angļu valodā.

RĪGA, 2. decembris – Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis ceturtdien, uzstājoties Saeimā, rosinājis uzlabot biznesa vidi un ieteicis izskatīt iespēju ļaut uzņēmējiem maksāt nodokļus ne tikai eiro, bet arī citās valūtās, tostarp arī Krievijas rubļos, vēstīja aģentūras RIA Novosti korespondents no parlamenta ēkas.

"Helsinku lielveikalā Stockmann, kur pircēji var norēķināties skaidrā naudā pat Krievijas rubļos, labumu gūs pircējs, uzņēmējs un valsts, tātad – arī tās iedzīvotāji. Mums vajadzētu padomāt arī šajā virzienā," – norādīja Kučinskis. Premjerministrs izteicies par iespēju ļaut uzņēmējiem aizpildīt dokumentus ne tikai latviešu, bet arī angļu valodā.

Налоги. Расчеты - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nodokļu mēris, jeb Kāpēc mums visi nav mājās

Politiķis paskaidrojis, ka ārvalstu investoram, kurš vēlas reģistrēt uzņēmumu Latvijā, vajadzētu nodrošināt iespēju aizpildīt visus nepieciešamos dokumentus angļu valodā. "Viņam ir jābūt drošam par to, ka viņš varēs aizpildīt finanšu atskaites angļu valodā," – piebildis premjers.

Pēc Kučinska domām, investoram ir jābūt pārliecinātam par to, ka visus nodokļus viņš varēs pārskaitīt uz vienu rēķinu un maksātnespējas situācijā viņam tiks nodrošināta ES standartiem atbilstošā aizsardzība. "Potenciālajam investoram ir jābūt pieejamai šai informācijai par uzņēmuma darbību Latvijā internetā un angļu valodā," – uzsvēris politiķis.

Latvijā jau ilgu laiku rit debates par iespējām optimizēt nodokļu sistēmu valstī. Piemēram, ierosināts atcelt mikrouzņēmumu nodokli, ieviest nodokļus ekoloģiski kaitīgām automašīnām, piespiest darba devējus maksāt lielākas sociālās iemaksas par saviem darbiniekiem utt.

Ziņu lente
0