Latvijā vāc parakstus par bordeļu legalizāciju

© VALERY HACHE / AFPLatvijā vāc parakstus par bordeļu legalizāciju
Latvijā vāc parakstus par bordeļu legalizāciju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iniciatīvas autore apgalvo, ka petīcija ir vērsta uz seksa industrijas darbinieču drošības un darba apstākļu uzlabošanu.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss.lv" tika reģistrēta petīcija par bordeļu legalizāciju un prostitūtu darba apstākļu uzlabošanu

Šīs iniciatīvas autore ir Ieva Skrebele.

Par paraugu intīmpakalpojumu jomas regulēšanai viņa piedāvā Jaunzēlandes modeļi, tas ir: legalizēt publiskos namus un sutenerismu, ja ir noslēgts darba līgums.

Petīcijas paskaidrojumā teikts, ka šī iniciatīva ir vērsta uz prostitūtu drošības un darba apstākļu uzlabošanu.

Pēc Skrebeles teiktā, šobrīd prostitūcija ir viena no visbīstamākajām profesijām. Seksa industrijas darbiniekiem pastāv liels risks tikt piekautiem, nesaņemt atalgojumu par sniegtajiem pakalpojumiem, tikt izvarotiem un apzagtiem.

Turklāt jāregulē arī suteneru darbs, teikts portālā manabalss.lv, jo darbinieces var ciest no viņu patvaļas.

Рабочее место в Сейме - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc latviešu politiķus nevar dēvēt par prostitūtām
Cita starpā Skrebele norāda, ka vēlams "izglītot" policistus, lai panāktu, ka prostitūtas policistus uzskatītu par cilvēkiem, kuri sniedz palīdzību, nevis par traucēkli, no kura par katru cenu jāizvairās.

Kā ziņo aģentūra LETA, šobrīd Latvijā prostitūcija nav aizliegta, taču šī joma ir ierobežota ar speciālajiem Ministru kabineta noteikumiem. Attiecīgie noteikumi paredz, ka piedāvāt un sniegt intīmos pakalpojumus var tikai dzīvojamā telpā, kas ir prostitūtas īpašums, vai par kuru ir noslēgts īres līgums.

Par prostitūcijas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās personai uzliek naudas sodu no 350 līdz 700 eiro.

Materiāla publicēšanas brīdī petīciju parakstījuši 38 cilvēki.

Ziņu lente
0