Rīgas dome svinēja Neatkarības dienu ar atskaiti par panākto un koru dziesmām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes svinīgajā sēdē deputāti nodziedāja himnu kopā ar kamerkori, Rīgas mērs Nils Ušakovs atskaitījās par paveikto, un Raimonds Pauls saņēma "Gada rīdzinieka" apbalvojumu.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai veltītajā Rīgas domes sēdē galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs atskaitījās par astoņos gados paveikto un piebilda, ka labo darbu saraksts ir tik garš, ka visu pieminēt nebūs laika.

Sēde tika atklāta ar Latvijas himnu, ko deputāti nodziedāja kopā ar kamerkori Ave Sol. Ušakovs atzīmēja, ka domei tā ir tradīcija — svētkos atskaitīties par veiktajiem darbiem.

"Manuprāt, vienīgais pareizais ceļš, kā stiprināt savas valsts nākotni, ir ne tikai runāt un domāt, bet arī rīkoties," — sacīja Rīgas mērs. Viņš piezīmēja, ka šī gada 18.novembris ir īpašs, jo viņš var atskaitīties jau par diviem Rīgas domes sasaukumiem.

Savā atskaitē Rīgas mērs pastāstīja, ka šajos gados pilsētā reorganizēts sociālais dienests, tiek izmaksāti dažādi pabalsti, skolās ieviestas brīvpusdienas, sakārtota sabiedriskā transporta joma, rit skolu remonts, tiek nojaukti grausti, samazinās rindas bērnudārzos, tiek veikts Rīgas 1. slimnīcas remonts, parādījušies jauni parki, peldvietas un atpūtas vietas, notiek iekšpagalmu remons un citi labie darbi.

Корабли НАТО в Балтийском море во время учений - Sputnik Latvija
Valsts svētkos Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs apskatīt NATO valstu karakuģus

"Mums ir tiešām ļoti lieli panākumi, ja runājam par tūrisma attīstību," — sacīja Ušakovs, piebilstot, ka attīstās galvaspilsētas transporta infrastruktūra.

Svinīgās sēdes otrajā daļā tika pasniegtas Rīgas domes apbalvojumi — "Gada rīdzinieks" balvas, atzinības raksti un Latvijas Zinātņu akadēmijas balvas.

"Gada rīdzinieka" titulu par izcilu ieguldījumu Latvijas mūzikas un sabiedriskās dzīves attīstībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē saņēma maestro Raimonds Pauls.

Ar Rīgas domes Atzinības rakstu un piemiņas monētu tika apbalvots kinorežisors Jānis Streičs un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce. Atzinības rakstu par izcilu ieguldījumu ķīmijas zinātnes attīstībā un sekmīgu starptautisko sadarbību, popularizējot Rīgu, saņēma Latvijas Organiskās sintēzes institūta Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

Rīgas dome atzinību izteica arī ielu sporta un ielu kultūras kustības "Ghetto Games" līderim Raimondam Elbakjanam un paraolimpiešiem — Aigaram Apinim un Diānai Dadzītei.

Rīgas domes un LZA balvu saņēma akadēmiķis Agris Gailītis.

Ziņu lente
0