Latvijā uzsākta NTV sižeta pārbaude

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītāja Aija Dulevska-Cālīte uzskata, ka NTV sižets ir tendenciozs propagandas materiāls, kurā izmantoti nepatiesi fakti un vērojama valsts nomelnošana. Šajā jautājumā uzsākta pārbaude.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sākusi pārbaudīt Krievijas telekanāla NTV reportāžu, kas veltīta 11. novembra lāpu gājieniem, vēsta aģentūra RIA Novosti.

Sižeta autors salīdzinājis lāpu gājienu ar nacistiskajiem pasākumiem un norādījis, ka Eiropā tamlīdzīgas akcijas nav pieļaujamas.

"Šajā sižetā tā autors Andrejs Hramcovs apgalvo, ka Lāčplēša dienas gājienu dalībnieki skandējuši saukli "Latviju latviešiem!". Uzfilmētajā materiālā no gājienu norises gan nekas tāds nav dzirdams," – raksta izdevums Latvijas Avīze.

Nēsājiet sarkanbaltsarkano: par godu Lāčplēša dienai sarūpēti 10 km lentīšu - Sputnik Latvija
Nēsājiet sarkanbaltsarkano: par godu Lāčplēša dienai sarūpēti 10 km lentīšu

Kā vienīgais eksperts, kas komentēja Lāčplēša dienas gājienu, uzstājas sabiedriskās organizācijas "Nepilsoņu savienība" aktīvists Aleksandrs Gapoņenko. Viņš paskaidroja, ka šie lāpu gājieni tiek finansēti no valsts budžeta.

"Mums vispār nav nekāda budžeta, cilvēki paši nāca ar savām lāpām," – teica gājiena organizators Rolands Fedotovs. Savukārt sabiedriskās organizācijas "Daugavas vanagi" pārstāvis Jānis Atis Krūmiņš apliecināja, ka nelielu atbalstu snieguši valdošās koalīcijas pārstāvji – "Nacionālās apvienības" politiķi. Viņš paskaidroja, ka tie bijuši atsevišķu politiķu ziedojumi, nevis valsts budžeta līdzekļi.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Aija Dulevska-Cālīte uzskata, ka NTV sižets ir tendenciozs propagandas materiāls, kurā izmantoti nepatiesi fakti un vērojama valsts nomelnošana. Šajā jautājumā uzsākta pārbaude. 

NTV pārstāvji nevēlējās sniegt komentārus šajā jautājumā.

Waffen SS leģionāru un viņu piekritēju gājiens Rīgā - Sputnik Latvija
Latvija sūdzas par NTV sižetu, kurā Mūrniece nosaukta par neonacisti

Baltijas valstu varas iestādes jau vairākkārt, nepaskaidrojot iemeslus, ir centušās kavēt Krievijas plašsaziņas līdzekļu darbu.

Krievijas Ārlietu ministrija pauda viedokli par to, ka nepārprotami saskatāmas Baltijas valstu koordinētu darbību pazīmes – Baltijas valstīm "tagad ikviena persona, kas lielākā vai mazākā mērā saistīta ar Krievijas plašsaziņas līdzekļiem, automātiski tiek uzskatīta par pretinieku un vajāšanas objektu". Krievijas ĀM uzsvēra, ka plašsaziņas līdzekļu apspiešanas gadījumi Baltijas valstīs "uzskatāmi pierāda, ko patiesībā ir vērti demagoģiskie izteikumi par Viļņas, Rīgas un Tallinas vēlmi ievērot demokrātijas principus un vārda brīvību."

Ziņu lente
0