Ziemā par apkuri rīdziniekiem būs jāmaksā vairāk

© chanzi / austin staying warmKaķis uz radiatora. Foto no arhīva
Kaķis uz radiatora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Decembrī rēķins par apkuri var sasniegt 42,54 eiro par MWh, bet janvārī pat vairāk – 43,47 eiro par MWh, informē Rīgas siltums pārstāve Linda Rence

RĪGA, 12. novembrī — Sputnik. Decembrī un janvārī rīdziniekiem nāksies maksāt par apkuri vairāk nekā novembrī, informēja uzņēmuma Rīgas siltums pārstāve Linda Rence, raksta LSM.

Tarifi tomēr pieaugs

Pašlaik nevar precīzi paredzēt, kā tas ietekmēs galvaspilsētas iedzīvotāju rēķinus, jo tradicionāli apkures cena ir atkarīga no diviem rādītājiem. Pirmkārt, no dabasgāzes cenas, otrkārt, no gaisa temperatūras aiz loga.

Gāzes plīts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijai prognozē gāzes tarifu palielināšanos Latvijas Gāzes sadales gadījumā

Pēc Rences teiktā, 10. novembrī kļuva zināma dabasgāzes cena, tas ļāva samērā precīzi paredzēt novembra tarifu un novērtēt, kāds būs decembra un janvāra tarifs.

"Novembrī tarifs saglabāsies tikpat zems, kā iepriekšējos mēnešos, un tas ir par pāris procentiem mazāk nekā iepriekšējā gadā. Bet decembrī un janvārī Latvijas gāze prognozē, ka dabasgāzes cena pieaugs, bet ņemot vērā, ka Rīgas siltuma tarifs ir atkarīgs no dabasgāzes cenas, tas palielināsies," — citē LSM Rence.

Pēc viņas aplēsēm, tarifs par apkuri decembrī varētu sasniegt 42,54 eiro par MWh, bet janvārī pat 43,47 eiro par MWh.

Tomēr būs jāmaksā mazāk

"Taču, neskatoties uz to, ka tarifs pakāpeniski augs, tas vienalga būs mazāks nekā pagājušā gada decembrī — par 10%. Bet janvārī — par 8%," — paziņojusi Rīgas siltums pārstāve.

Монеты евро - Sputnik Latvija
Analītiķi strīdas par inflācijas līmeni Latvijā

Iepriekš par to, ka šajā apkures sezonā maksa par apkuri rīdziniekiem būs zemāka nekā pērn, informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Ekonomisko zemākās cenas pamatojumu minējis arī Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko. Viņš informēja, ka tarifu pazeminājums saistīts pirmkārt ar Krievijas dabasgāzes cenu kritumu. Pagājušajā mēnesī deputāts aicinājis īpaši neplānot nākamajam gadam, jo līdz šim nav precizētas dabas degvielas cenas ziemai.

Tajā pašā laikā Stepaņenko informēja, ka Latvijas iedzīvotāji Rīgā vidēji maksās par apkuri mazāk, nekā citu Baltijas valstu galvaspilsētu iedzīvotāji.

Ziņu lente
0