No Latvijas izraidīta "Rossija segodņa" darbiniece

© Foto : Фонд "Евразийцы — новая волна"Сотрудница МИА "Россия сегодня" Элла Таранова
Сотрудница МИА Россия сегодня Элла Таранова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbiniece Ella Taranova ieradās Jūrmalā, lai piedalītos Baltijas forumā kopā ar Krievijas žurnālistu delegāciju.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbiniece Ella Taranova Latvijas teritorijā atrodas nelegāli, un viņai ir jāpamet valsts, vēstīja Latvijas robežsardzes dienesta pārstāvji.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" producentu centra darbiniece Ella Taranova ieradās Jūrmalā, lai piedalītos Baltijas forumā, kas norisinās Jūrmalā no 21. līdz 23. oktobrim.

Foruma direktors Aleksandrs Vasiļjevs pastāstīja Sputnik, ka Jāņa Urbanoviča, Igora Jurgena un Jura Paidera grāmatas "Nākotnes melnraksti. Latvija 1956-1991" robežsargi palūguši Ellu iziet viesnīcas Baltic Beach Hotel reģistrācijas telpā. Tur viņi pieklājīgi un korekti paziņojuši, ka Latvijas Republikas teritorijā viņa atrodas nelegāli.

Robežsardzes dienesta pārstāvji paskaidrojuši, ka Ella Taranova kopš 2014. gada augusta iekļauta Latvijas Drošības policijas melnajā sarakstā.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbiniece šķērsojusi Latvijas Republikas robežu legāli, viņai ir Šengenas vīza.

Ella Taranova tika nogādāta Jūrmalas robežsardzes nodaļā, lai tuvākajā laikā pamestu Latviju.

"Izstrādāta standarta procedūra izraidīšanai. Pašlaik kopā ar Taranovu atrodas mana kolēģe un vēstniecības konsulārais darbinieks, lai viss notiktu saskaņā ar likumu. Mēs rezervējām viņai biļeti tuvākajam reisam uz Maskavu," – vakar pastāstīja Vasiļjevs.

Foruma dalībnieks Juris Paiders pauda viedokli, ka nav noticis nekas neparedzams.

"Pašreizējā situācijā tas varēja notikt ar jebkuru no mūsu žurnālistiem – nekā personīga. Iespējams, gaidāms aizvainojums no Krievijas puses," – Paiders paskaidroja Sputnik.

Krievijas Valsts domes deputāts Sergejs Žeļezņaks, komentējot šo situāciju, pavēstīja, ka Maskava gaida ES, Eiropas Padomes un EDSO oficiālo viedokli par Rīgas darbībām.

Kā juristi no Krievijas nobiedēja Latviju

Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Hibrīdkarš un nožogojums: Latvija izraida Krievijas aģentūras juristus

Šī gada martā Latvijas varas iestādes neļāva Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" juristiem iebraukt valstī ar mērķi piedalīties tiesas procesā par aģentūras pārstāvniecības reģistrāciju Latvijā.

Aģentūras Apvienotās tiesiskās direkcijas vadītājs Jevgēņijs Koroļovs paziņoja, ka starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbinieki informēti par to, ka viņi apdraudot Latvijas nacionālo drošību.

Koroļovs uzsvēra, ka rupji pārkāptas "Rossija segodņa" tiesības paust savu viedokli un sniegt paskaidrojumus tiesā, lai arī juristu rīcībā bijuši visi attiecīgie dokumenti iebraukšanai Latvijas teritorijā.

Ziņu lente
0