Vīrieši vēlas dzīvot laukos, sievietes – pilsētā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sievietes un jaunieši sapņo dzīvot Rīgas centrā, vīrieši un cienījama vecuma ļaudis – laukos. Un tomēr visi sapņo par privātmāju tuvāk dabai, taču ņem kredītus sērijveida dzīvokļu pirkšanai.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji vēlētos dzīvot privātmājās dabas klēpī, taču pērk sērijveida dzīvokļus. Par to liecina pēc bankas DNB pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti.

Строящееся жилье в Риге - Sputnik Latvija
Uzsākta parakstu vākšana par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam

Lielākā daļa aptaujāto gribētu nopirkt nesen celtu privātmāju, kuras platība ir vismaz 100 kvadrātmetri, ar trim vai piecām istabām. Un vislabāk būtu, ja māja atrastos tuvāk dabai, tai būtu terase, balkons un garāža.

Kur vajadzētu atrasties šai sapņu mājai? Tas atkarīgs no aptaujāto dzimuma un vecuma. Vīrieši labprāt dzīvotu piepilsētā vai laukos, bet sievietes – Rīgas klusajā centrā vai nelielā pilsētiņā.

Pie tam priekšstati par ideālu mājokļa atrašanās vietu mainās gadu gaitā. Respondenti vecumā līdz 45 gadiem gribētu dzīvot piepilsētā, vecākās paaudzes cilvēki – laukos. Vēlmi dzīvot pilsētas centrā visbiežāk pauž jaunatne – 13% aptaujāto šajā vecuma grupā.

Ключи от квартир. Архивное фото - Sputnik Latvija
Saeima apspriedīs nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam īpašumam

"Aptaujas rezultāti liecina, ka vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju gribētu dzīvot privātmājā un tikai 12% gribētos dzīvokli, – stāsta bankas DNB viceprezidente Anita Bērziņa. – Tiesa, tā bija aptauja par  sapņu māju, patiesībā situācija mazliet atšķiras. Piemēram, gada pirmo astoņu mēnešu laikā 47% bankas DNB izsniegto kredītu tika izmantoti sērijveida dzīvokļu iegādei, 7% — dzīvokļiem tā saucamajās pirmskara ēkās, bet 23% — dzīvokļu iegādei jaunajos projektos. Privātmāju pirkšanai izsniegti 23% kredītu."

Aptauja pēc bankas DNB pasūtījuma tika veikta no 13. līdz 23. septembrim, kopumā tika aptaujāti 505 respondenti no visas Latvijas.

Ziņu lente
0