Latvijas medicīna – viena no labākajām pēcpadomju valstīs

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasОперация в клинике
Операция в клинике - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības aprūpes līmenis Latvijā izpelnījies 45. vietu žurnāla The Lancet reitingā, kura autori ņem vērā 33 stabilas attīstības indikatorus.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Medicīna Latvijā ieņem 2. vietu starp bijušās PSRS valstīm, ziņo medicīnas žurnāls The Lancet.

Reitings sastādīts, ņemot vērā 33 rādītāju vērtējuma summu, pie tam katrs rādītājs tika novērtēts 0-100 punktu skalā.

Veselības aprūpes līmenis Latvijā izpelnījies 45. vietu – tas atpaliek no Igaunijas (29. vieta) un apsteidz Lietuvu (47. vieta).

Un tomēr starp bijušās PSRS 15 republikām medicīna Latvijā ieņem otro vietu.

В операционном блоке РНПЦ неврологии и нейрохирургии идет операция по удалению опухоли головного мозга - Sputnik Latvija
Latvijas medicīnu var izglābt uz iedzīvotāju rēķina

Sastādot reitingu, tika ņemta vērā, piemēram, bērnu un jaundzimušo mirstība, mirstība ceļu satiksmes negadījumu rezultātā, bērnu liekais svars, alkohola un nikotīna patēriņa līmenis, HIV, tuberkulozes un B hepatīta saslimstības līmenis, kā arī pašnāvību skaits.

Jāpiebilst, ka eksperti analizēja arī mirstību vardarbības un karadarbības rezultātā. Pirmo vietu reitingā ieņēma Islande. Vietas pirmajā piecniekā izcīnījusi arī Singapūra, Zviedrija, Andora un Lielbritānija.

Pēdējo, 188. vietu ieņēmusi Centrālāfrikas Republika, kur fiksēti sliktākie higiēnas apstākļi un ļoti augsta mirstība bruņoto konfliktu un malārijas rezultātā.

Ziņu lente
0