Ieslodzīto trūkuma dēļ Vecumniekos slēdz cietumu

© Sputnik / Tabildi Kadyrbekov / Pāriet pie mediju bankasLabošanas darbu kolonijas. Foto no arhīva
Labošanas darbu kolonijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāju samazinājums skāris arī ieslodzītos: tos kļuva tik maz, ka bija lemts nākamgad slēgt vienu no valsts cietumiem, jo tā ir nerentabla.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Vecumnieku cietumā atrodas tik maz ieslodzīto, no nākamā gada 1. janvāra to paredz slēgt. 2012. gada beigās Latvijas cietumos bija 6117 ieslodzītie, bet šī gada septembrī — 4202. Speciālisti uzskata, ka tas saistīts ar valsts iedzīvotāju skaita samazināšanos: tagad noziedznieki sēž nevis Latvijas, bet britu cietumos. Lai nu kā, Vecumnieku atklātā tipa cietums dibināts 1981. gadā, bija atzīts par nerentablu. Tas ir paredzēts 49 ieslodzīto uzturēšanai, bet faktiski tajā sodu izcieš tikai 31 ieslodzītais.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
IeM pacels algas un pabeigs sienu uz robežas ar Krieviju

"Vecumnieku cietuma uzturēšanai Ieslodzījuma vietu pārvalde ik gadu izlieto 503 000 eiro, no tiem 417 898 eiro personāla atlīdzībai, bet 85 102 eiro infrastruktūras uzturēšanai. Tādēļ, lai lietderīgi izmantotu valsts budžeta līdzekļus, Ieslodzījuma vietu pārvalde uzskata par lietderīgu ar 2017. gada 1. janvāri likvidēt Vecumnieku cietumu, " — skaidro aģentūrai LETA IeVP priekšniece Ilona Spure.

Pēc cietuma slēgšanas ieslodzītie tiks pārvietoti uz Daugavgrīvas cietuma, Jēkabpils cietuma un Olaines cietuma atklātā cietuma nodaļām, bet cietuma darbinieki varēs turpināt darbu Jelgavā un Olainē. Tomēr pavisam bez cietumiem Latvija nepaliks — 2018. gada beigās plāno pabeigt Liepājas cietuma būvniecību, kas paredzēta 120 ieslodzīto mitināšanai. Tas būs pirmais cietums Latvijā, kas atbilst ES standartiem

Ziņu lente
0