Nils Ušakovs: mums notika Krievijas tūristu "importa aizvietošana"

© WikipediaRīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs atzina, ka tūristu skaits no Krievijas Latvijā, būtiski samazinājās, tomēr izteica cerību palielināt tūristu plūsmas apjomu no kaimiņu valsts. Iepriekš Ušakovs aicinājis gatavoties sankciju atcelšanai starp Krieviju un Rietumiem.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs, roka festivāla Kubāna ietvaros, kurš pārvietojās uz Latvijas galvaspilsētu no Krasnodaras novada, rīkoja tikšanos ar Krievijas žurnālistiem, kuras laikā atzina, ka tūristu plūsma no kaimiņu valsts ievērojami samazinājās, un aicināja Krievijas iedzīvotājus biežāk apmeklēt Baltijas valsti, nebadojoties no stereotipiem, raksta "Sobesednik".

Saskaņā ar pilsētas vadītāja teikto, tūristu skaits Latvijā no citām valstīm, pēdējos gados pieaudzis no 600 tūkstošiem līdz 2 miljoniem cilvēku. Pieaugums noticis uz Vācijas, Spānijas un Skandināvijas tūristu rēķina, toties tūristu plūsma no Krievijas samazinājās par 40%.

"Mums notika "importa aizvietošana", — ironizē Nils Ušakovs. — Tomēr ir sajūta, ka krievi sāk atgriezties. Lai gan, protams, viņu "vidējais čeks" ir samazinājies."

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nacionālistus uztrauc Latvijas prezidenta krieviskais akcents

Uz jautājumu, kādi, pēc viņa domām, stereotipi par Rīgu un Latviju ir populāri Krievijā, viņš atbildēja: "šeit ir daudz labāk, nekā jums šķiet."

Runājot par "fašistu maršiem", Nils Ušakovs uzsvēra, ka "tas nav pasākums, ar kuru vajadzētu lepoties", tomēr vērsa uzmanību uz to, ka šogad tajā piedalījās 800 cilvēki, bet 9. maiju Uzvaras parkā svinēja 170 tūkstoši rīdzinieku (kopumā Latvijas galvaspilsētā dzīvo 700 tūkstoši cilvēku).

Tāpat mērs parunājis par Latvijas nepilsoņu problēmām. Pēc viņa teiktā, Latvijas iedzīvotāju sadalīšana uz pilsoņiem un nepilsoņiem ir viena no "traģiskajām 90. gadu kļūdām." Pašlaik republikā paliek vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku ar nepilsoņu pasēm.

"Divas trešdaļas no tiem ir vecuma grupā 55 +. Naturalizācijas tempi samazinājās gandrīz līdz nullei. Tai skaitā tāpēc, ka ar šīm pasēm var ieceļot bez vīzas gan uz Krieviju, gan uz Eiropas Savienību. Turklāt kad jums apritēja 55 gadi, jau nav vēlmes kārtot pat visvienkāršāko testu," — sacīja Ušakovs.

 

Ziņu lente
0