Latvijas un Baltkrievijas dzelzceļi parakstījuši sadarbības vienošanos

© Sputnik / Игорь Агеенко / Pāriet pie mediju bankasРазгрузка вагонов со скальным грунтом
Разгрузка вагонов со скальным грунтом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puses vienojās par kravu un vagonu nodošanas kārtību un pasažieru satiksmes uzlabošanu starp Rīgu un Minsku.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Pēc "Baltkrievijas dzelzceļa" un VAS "Latvijas dzelzceļš" vadītāju pārrunām parakstīts sadarbības līgums, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz "Baltkrievijas dzelzceļa" preses dienestu.

Железнодорожный светофор. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļš cer uz kravu plūsmas pieaugumu no Krievijas

Tāpat ir noslēgti līgumi par kravu, kravu un pasažieru vagonu un konteineru nodošanas kārtību starp "Baltkrievijas dzelzceļu" un LDz CARGO (LDz meitasuzņēmums).

"Pārrunu laikā puses apsprieda kravu un pasažieru pārvadājumu stāvokli, to attīstības perspektīvas 2016. gada otrajā pusē, izskatīja līgumu projektus par sadarbību vilcienu kustības un dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanas jautājumos, un kravu, kravu un pasažieru vagonu un konteineru nodošanas kārtību," – informēja "Baltkrievijas dzelzceļa" preses dienestā.

Sarunu dalībnieki apsprieda iespējas palielināt kravu pārvadājumu apjomus, piesaistot konteineru vilcienu ZUBR, kā arī kravu pārvadājumu organizēšanu no Latvijas ostām, izmantojot "Baltkrievijas dzelzceļa" ritošo refrižeratoru sastāvu.

Железнодорожный светофор - Sputnik Latvija
Jaunās sliedēs: "Krievijas Dzelzceļš" vēlas sadarboties ar "Latvijas Dzelzceļu"

"Baltkrievijas dzelzceļš" norādīja, ka šodien kravu pārvadājumu daļa starp Latviju un Baltkrieviju veido apmēram ceturto daļu no kopējā "Baltkrievijas dzelzceļa" starptautisko pārvadājumu apjoma. 2015. gadā kravu pārvadājumu apjomi posmā Bigosovo – Indra sastādīja 30,5 miljonus tonnu un palielinājās par 2%, salīdzinot ar 2014. gadu. Eksporta kravu pārvadājumi no Baltkrievijas uz Latviju un tās ostām pieauguši 1,6 reizes.

"Īpaša uzmanība tika pievērsta pasažieru pārvadājumu organizācijai starp Rīgu un Minsku un pievilcīgāku apstākļu izveidošanai salīdzinājumā ar citiem transporta veidiem. Pasažieru pārvadājumu popularizēšana starp Baltkrievijas un Latvijas galvaspilsētām turpināsies," – komentēja preses dienests.

Dienests atgādināja, ka no 1. jūlija vilciena # 88/87 "Minska – Rīga" sastāvā sāka kursēt pasažieru vagons ar sēdvietām. Biļetes braucienam šajā vagonā izmaksā tikpat, cik brauciens autobusā. No 1. jūnija un līdz šī gada beigām "Baltkrievijas dzelzceļš" sadarbībā ar LDz, ir ieviesis dažādas atlaides braukšanai visu kategoriju vagonos atbilstoši biļešu pārdošanas datumam.

Ziņu lente
0