Graube apstiprināja, ka Latvijā varētu ienākt kanādiešu karavīri

© Sputnik / Oksana Dzadan / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc NATO samita Varšavā kļūs zināms, kādu valstu karavīri veidos paaugstinātas gatavības brigādi un pastāvīgi uzturēsies Latvijā.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Kanāda varētu būt viena no valstīm, kas sūtīs uz Latviju savus karavīrus, taču oficiālā informācija parādīsies tikai pēc NATO samita, intervijā raidījumam Rīta Panorāma Latvijas televīzijā pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Nozīmīte ar Brexit simboliku. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēc Brexit Eiropas Parlaments meklē NATO aizstājēju

"Latvijai ir ļoti svarīgi, lai mūsu teritorijā būtu daudznacionāla NATO spēku apvienība, kas demonstrētu alianses vienotību," – pavēstīja Graube.

Iepriekš jau izskanēja informācija, ka uz Latviju, iespējams, tiks nosūtīti 1000 karavīri no Kanādas. Graube informēja, ka Latvija vēlētos, lai tās teritorijā atrastos ne vien kanādieši, bet arī citu valstu karavīri. Jo vairāk karogu būs valsts teritorijā, jo labāk, – tas demonstrēs NATO spēkus, viņš piebilda.

Graube norādīja, ka pašlaik Latvijā dislocētie NATO kareivji bez vienota štāba ir nevis īsta alianses vienība, bet gan NATO dalībvalstu atsevišķi pārstāvji. Taču samits Varšavā, kurā tiks pieņemts lēmums par alianses spēku dislokāciju Baltijas valstīs, kļūs par vēsturisku pavērsienu.

Прямая линия с Путиным: инфляция, терроризм, санкции и панамское досье - Sputnik Latvija
Putins: Krievija ir spiesta reaģēt uz NATO agresīvo retoriku

Kanāda, ASV, Lielbritānija un Vācija izveido paaugstinātas gatavības brigādi ar mērķi pastiprināt NATO klātbūtni Austrumu un Centrālās Eiropas valstīs, iepriekš informēja Kanādas Aizsardzības ministrija.

"Kanāda ir ar atbildības sajūtu apveltīts partneris, tāpēc ciena sabiedroto centienus mazināt agresiju un nodrošināt mieru un stabilitāti Eiropā," – teikts ziņojumā presei.

Jūnija vidū kļuva zināms, ka NATO izvietos Baltijas valstīs un Polijā četrus bataljonus (kopumā – četrus tūkstošus karavīru) saskaņā ar rotācijas principu. Pēc alianses ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga domām, alianse tādējādi liek manīt: tā ir gatava aizstāvēt ikvienu NATO locekli.

Ziņu lente
0