Pēc Brexit Eiropas Parlaments meklē NATO aizstājēju

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasNozīmīte ar Brexit simboliku. Foto no arhīva
Nozīmīte ar Brexit simboliku. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienībai ir nepieciešams atsevišķs militārais štābs un perspektīvā – arī kopīga armija, uzskata EP deputāts Elmārs Broks no Vācijas.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Eiropas Savienībai ir nepieciešama kopīga militārā štāba mītne un perspektīvā – arī kopīga Eiropas armija, paziņoja Eiroparlamenta starptautiskās politikas komitejas vadītājs Elmārs Broks.

Komentējot Lielbritānijas referenduma rezultātus, Broks norādīja, ka tāds mehānisms varētu nostiprināt ES lomu drošības un aizsardzības politikā, kā arī ļautu uzņemties lielāku atbildību pasaulē.

"Mums ir vajadzīga kopējā štāba mītne un koalīcija saskaņā ar pastāvīgas strukturālas sadarbības mehānismu. No tādas grupas perspektīvā varētu izveidoties ES armija," — RIA Novosti citē Broka interviju laikrakstam Welt am Sonntag.

Par izstāšanos no ES referendumā nobalsoja 51,9% britu.

Broks uzsvēra, ka pašlaik ES armijas izveidošanai trūkst konstitucionāli tiesisku priekšnosacījumu.

Iepriekš kāds diplomātisko aprindu pārstāvis Briselē pastāstīja, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES varētu dāvāt stimulu Eiropas bruņoto spēku izveidei.

ES armijas veidošanas ideju iepriekš atbalstīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers un Eiropas Parlamenta deputāti.

Ziņu lente
0