Demisija, apejot rindu: Latvijas veselības ministrs zaudējis amatu

© Foto : Juris Vīgulis, Saeimas KancelejaГунтис Белевичс
Гунтис Белевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjers Māris Kučinskis pieņēmis viņa demisiju un nosodīja Belēviča melus saistībā ar "lietu par rindām".

RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Guntis Belēvičs Veselības ministrs iesniedzis demisijas rakstu premjerministram Mārim Kučinskim.

Kučinskis neprasīja ministru palikt, jo informācija par operāciju Latvijas Onkoloģijas centrā, kad Belēvičs to izdarījis, apejot rindu, izrādījās patiesīga.

Operācija klīnikā - Sputnik Latvija
Belēvičs atzīst krīzi veselības aprūpē

Premjers paziņojis, ka Belēvičs sameloja viņam saistībā ar "lietu par rindām". Kučinskis nosodījis melus un piebilda, ka šajā gadījumā vajadzēja izrādīt drosmi, un atzīties izdarītājā, citē viņa vārdus LETA.

Pagaidām veselības ministra pienākumus izpildīs Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Pēc Kučinska teiktā, pēc iespējas ātrāk jāatrod jauns Veselības ministrijas vadītājs, lai turpinātos reformas nozarē.

Trešdien laikraksts "Latvijas Avīze" informēja par to, ka veselības ministrs, veicot operāciju Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot rindu. Belēvičs dēvējis šo apgalvojumu par apmelojumu un solīja cīnīties par taisnību. Viņš atzīta tikai to, ka tiešām bija braucis uz Onkoloģijas centru, tomēr nevis medicīnisku manipulāciju veikšanai, bet saistībā ar darba pienākumu izpildi.

Belēvičs arī paziņojis, ka pēdējo divu nedēļu laikā divreiz bija operēts Ādažu privātslimnīcā, pat uzrādījis divu čeku kopijas par saņemtajiem maksas pakalpojumiem.

Ziņu lente
0