Belēvičs atzīst krīzi veselības aprūpē

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasOperācija klīnikā
Operācija klīnikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrijas vadītājs paziņoja, ka nevēlas nolaist rokas grūtā brīdi un turpinās reformas veselības aprūpes jomā.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik.  Veselības sfērā jāturpina pārskatīt visas iespējas, lai ar esošajiem līdzekļiem rīkotos efektīvāk, Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā vakar sacīja Latvijas veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Saskaņā ar viņa vārdiem, līdzekļu ietaupījums panākts neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta sistēmā, kā arī pievērsa klausītāju uzmanību uz atsevišķu rindu mazināšanos medicīnas nozarē. Reformas veselības nozarē tiks turpinātas, uzsvēra ministrs.

Guntis Belēvičs atzina, ka veselības jomā sākusies dziļa krīze, taču uzsvēra, ka šajā situācijā viņš no amata neaizies, jo grūtības nav iemesls nolaist rokas. Viņš atzīmēja, ka politikā vājajiem nav vietas, jo ir jāprot nostāvēt dažādās situācijās.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis uzrunā LZP kongresam pavēstīja, ka veselības ministra Belēviča enerģija ir pozitīvi vērtējama, un viņam vēl ir laiks veselības reformām, lai gan tagad tā vairs nav tik daudz kā agrāk.

Kučinskis atzīmēja, ka veselības aprūpe dara raizes visiem. Tai ir jābūt pieejamai visiem Latvijas iedzīvotājiem neatkarīgi no ienākumiem un dzīves vietas, uzsvēra premjerministrs.

Agrāk veiktās aptaujas rezultāti liecināja par to, ka puse Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nevēlas, lai Belēvičs arī turpmāk vadītu Veselības ministriju. Tikai 8% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Belēvičam noteikti vajadzētu palikt veselības ministra postenī.

Rūgtums kāpj pāri malām

Nesen Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvji pavēstīja, ka ir gatavi uzsākt protesta akcijas.

LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide sarunā ar aģentūru LETA paskaidroja, ka asociācija lūgusi tikšanos ar premjerministru Kučinski, lai kopīgi meklētu sāpīgāko problēmu risinājumu. Ārsti informējuši premjerministru par to, ka lūguši veselības ministru sniegt konkrētu atbildi uz vairākiem jautājumiem, tostarp arī par algu palielināšanu, kompensāciju prakses slēgšanas gadījumā un jaunai  praksei piešķiramo atbalstu, taču atbildi nav saņēmuši.

Atbildes vēstulē Kučinskis izpaudis vēlmi organizēt tikšanos ar Veselības ministrijas vadītāju un ārstu organizācijām pēc tam, kad valdība būs izstrādājusi jaunu rīcības plānu veselības aprūpes jomā – tad būtu iespējams apspriest situācijas uzlabošanas iespējas un termiņus.

Veide piezīmēja, ka premjerministra atbilde liek domāt, ka sasāpējušo problēmu risinājums vēl joprojām nav atrasts un valdība vienkārši velk garumā laiku.

Ziņu lente
0