Politika

Andris Bērziņš: nepilsoņu problēma ir sarežģītāka nekā bēgļu jautājums

© Sputnik / Oksana Dschadan / Pāriet pie mediju bankasAndris Bērziņš. Foto no arhīva
Andris Bērziņš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas eksprezidents aicināja paturēt prātā: Latvijā vēl joprojām dzīvo aptuveni 230 tūkstoši nepilsoņu.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Tā vietā, lai pievērstu uzmanību samērā nelielajam bēgļu skaitam, kuri ieradīsies Latvijā, ir jāatrisina nepilsoņu jautājums, atgādināja bijušais valsts prezidents Andris Bērziņš.

Andris Bērziņš bija ceturtais Latvijas prezidents. Šo amatu viņš ieņēma no 2011. līdz 2015. gadam un kļuva par pirmo valsts vadītāju, kurš atteicās kandidēt uz otro termiņu.

"Kārtību vajag savās mājās, nevis censties par katru cenu izmanīt to kārtību kaimiņu mājās," – aģentūra LETA citē eksprezidenta vārdus televīzijas kanāla LNT pārraidē "900 sekundes".

Посол РФ в Латвии Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Intervija
Aleksandrs Vešņakovs par masveida nepilsonību un terorismu

Politiķis atgādināja, ka Latvijā vēl joprojām dzīvo 230 tūkstoši nepilsoņu, tāpēc grūtības ar bēgļiem, ko nāksies uzņemt Latvijai, ir tīrais sīkums salīdzinājumā ar neatrisināto nepilsoņu problēmu.

Eksprezidents sacīja, ka viedoklis par brīvību un taisnību dažādās pasaules vietās ir atšķirīgs. "Ja viņus cenšas visus izveidot pēc sava ģīmja un līdzības, bieži vien tas dod neparedzamas un ilgtermiņa negatīvas sekas visiem," – piebilda Andris Bērziņš.

Ziņu lente
0