Rotācija VID rindās

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas VID pārvaldes ir apvienotas ar nodokļu policiju, 39 darbinieki ir pārcelti uz citiem amatiem. Premjers Kučinskis uzskata, ka tagad VID darbs būs pārredzams un efektīvs.

Rīga, 4. maijs — Sputnik. Finanšu un muitas policijas pārvaldes tiks apvienotas vienā struktūrvienībā – nodokļu policijas pārvaldē, preses konferencē pavēstīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Jauno pārvaldi vadīs Valsts ieņēmumu dienesta  ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Ģenerāldirektors informēja arī par to, ka VID veikta 39 darbinieku, tostarp arī 22 dažāda līmeņa vadītāju rotācija. Līdz 11. maijam citos amatos tiks pārcelti astoņpadsmit VID nodaļu priekšnieki, vēl četri cilvēki no 23. maija sāks darbu citās iestādēs. Četrpadsmit darbinieki turpmāk strādās citos amatos VID, vēl trīs tiks pārcelti uz citām iestādēm.

Aprīļa sākumā par šiem pasākumiem ar VID vienojās ministru prezidents  Māris Kučinskis un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Agrāk tika ierosināts atlaist no darba par korupciju aizdomās turētos VID darbiniekus, taču vēlāk tika pieņemts lēmums  lielāko daļu negodprātīgo darbinieku vienkārši pārcelt citos amatos vai struktūrās.

Денежная копилка - Sputnik Latvija
VID "tīrīšana": pārcelt nedrīkst atlaist

Jāpiebilst, ka skandāla rezultātā  darbu zaudēja muitas pārvaldes vadītājs Tālis Kravalis – 1. martā Ināra Pētersone atbrīvoja viņu no darba, norādot, ka beigusies T.Kravaļa piekļuve valsts noslēpumam. Pie  tam pret Kravali šā gada janvārī tika ierosināta krimināllieta sakarā ar "ierobežotas informācijas izpaušanu". Pastāv aizdomas par to, ka 2012. gadā T.Kravalis ir saņēmis kukuli 23 tūkstošu eiro apmērā no toreizējā Muitas kriminālizmeklēšanas pārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča.

Citi negodīgie VID  darbinieki cietumā nonāks tikai gadījumā, ja tiks iecelti attiecīgos amatos. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs paziņoja, ka posteņus Ieslodzījuma vietu pārvaldē saņems vairāki bijušie finanšu policijas darbinieki.

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka VID ir izpildījis solīto. Premjerministrs  paziņoja, ka sāktas neatgriezeniskas izmaiņas un turpmākie soļi nesīs rezultātu – caurskatamu un efektīvu  darbu. Tas ir pareizākais veids, kā veicināt pārmaiņas valsts pārvaldē, piebilda politiķis.

Ziņu lente
0