Politika

Investori lūdz Vējoni atrisināt "pārpratumu" ar uzturēšanas atļaujām

CC BY 2.0 / Newtown grafitti / ATVP, VПроверка паспорта
Проверка паспорта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāki desmiti ārvalstu pilsoņu, kuri saņēmuši uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām ekonomikā, norūpējušies par grozījumiem Imigrācijas likumā.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Ārvalstu investori un Latvijas nekustamo īpašumu īpašnieki vērsās pie prezidenta Raimonda Vējoņa ar lūgumu nodot otrreizējai caurlūkošanai Saeimā grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz, ka uzturēšanās atļaujas pagarināšanas gadījumā viņiem papildus būs jāmaksā 5 tūkstoši eiro par katru ģimenes locekli.

Iepriekš Saeima pieņēma likumu, kas paredz, ka reizi piecos gados ārvalstu pilsoņiem, kuri ieguvuši pagaidu uzturēšanās atļauju Latvijā apmaiņā pret investīcijām vai nekustamā īpašuma pirkumu, būs jāmaksā nodoklis 5 tūkstošu eiro apmērā par katru ģimenes locekli.

"Jau vairākus gadus Latvija piešķir termiņuzturēšanās atļaujas īpašniekiem un investoriem, kuri iegulda līdzekļus Latvijas uzņēmumos… Tomēr mēs visi esam noraizējušies par pēdējiem grozījumiem Imigrācijas likumā, kas pēkšņi maina esošos noteikumus," — teikts investoru vēstulē prezidentam, kas publicēta vietējos medijos.

Vēstules autori uzskata, ka nodokļa ieviešana nav taisnīga.

Rīgas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kas notiks ar uzturēšanās atļaujām Latvijā

"Runa ir par jaunu valsts nodevu 5 tūkstošu eiro apmērā par atkārtotu termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanu uz 5 gadiem, kā arī par iespējamu uzturēšanās atļaujas anulēšanu, ja nodokļu parāds sasniegs 150 eiro … Mēs ceram, ka tas ir pārpratums, jo 5 tūkstoši eiro  ir pietiekami nopietna summa pasaules ekonomiskās krīzes apstākļos," — teikts vēstulē.

Ārvalstu investori aicina prezidentu detalizēti izskatīt šo likumprojektu.

"Mēs būsim Jums pateicīgi par īpašu uzmanību jauniem grozījumiem, kas pasliktina tiesisko situāciju attiecībā uz godprātīgiem investoriem. Un vēršamies pie Jums ar lūgumu neparakstīt šo labojumu par 5 tūkstošu eiro nodevas ieviešanu," — teikts vēstulē.

Vēstuli Latvijas prezidentam parakstījuši vairāki desmiti ārvalstu pilsoņu, kuri saņēmuši uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām ekonomikā. Lielākā daļa no viņiem ir Krievijas un NVS valstu pilsoņi.

Ziņu lente
0